Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Οι (φοιτητικές) εστίες της ντροπής! – Λαθρομετανάστες και "αναρχικοί" τρομοκρατούν τους πάντες στις εστίες!!

Είναι η καθημερινότητα που αναγκάζονται να ζουν όσοι μένουν στις φοιτητικές εστίες της χώρας! 

 

Παράνομοι μετανάστες αλλά και άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με το πανεπιστήμιο, έχουν κάνει κυριολεκτικά κατάληψη σε δωμάτια της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου αλλά και σε άλλες εστίες, αποκαλύπτει ρεπορτάζ του Έθνους.

Ναρκωτικά, πυροβολισμοί, κλοπές, εμπρησμοί, εκφοβισμών φοιτητών και εργαζομένων.



Και αυτό δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα αν δεν αυξάνονταν καθημερινά περιστατικά κλοπής.

Χρόνια τώρα, περίπου 20 δωμάτια έχουν καταληφθεί από άτομα που δεν είναι φοιτητές. Οι περισσότεροι είναι  ανθέλληνες παρακρατικοί/αντιεξουσιαστές και η μειοψηφία ξένοι.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής ήταν το περιστατικό τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, όταν τα πράγματα ξέφυγαν και βγήκαν όπλα!

Δυο αλλοδαποί που έχουν κάνει κατάληψη σε δωμάτια της Πολυτεχνειούπολης επιχείρησαν να διαρρήξουν ένα δωμάτιο. Αλλά τους άκουσαν οι φοιτητές που έμεναν σε αυτό και ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο.


Ο ένας από τους δυο επίδοξους αλλοδαπούς ληστές, δεν δίστασε να βγάλει όπλο και να πυροβολήσει!

Για καλή τύχη των φοιτητών, η σφαίρα πέρασα «ξυστά». Αστυνομία και εισαγγελέας κλήθηκαν επί τόπου, αλλά οι δράστες είχαν εξαφανιστεί. Εις βάρος τους, έχει σχηματιστεί δικογραφία για "απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία", "απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία" και παράβαση του νόμου "περί όπλων".

Από τις έρευνες που έγιναν, όμως, βρέθηκαν στα τρία δωμάτια που υπέδειξαν οι υπεύθυνοι: στο πρώτο δωμάτιο 22 γραμμάρια χασίς, ένας σιδερένιος λοστός και ένα μεταλλικό σφυρί. Στο δεύτερο, περισσότερο από ένα κιλό χασίς, ενώ στο τρίτο έμενε παράνομα ένας 37χρονος Πολωνός, ο οποίος συνελήφθη.


Στο δωμάτιό του εντοπίστηκε ποσότητα κάνναβης 3,4 γραμμαρίων, μία βαριοπούλα, ένα σφυρί, τρεις γυάλινες συσκευές που χρησιμοποιούνται για χρήση ναρκωτικών, ένας ναργιλές, τέσσερα κινητά τηλέφωνα, μία συσκευή GPS και ένα φυσίγγιο των 9 mm.

Φοιτητές και εργαζόμενοι είπαν στο Έθνος ότι οι δυο δράστες επέστρεψαν μετά το περιστατικό, το πρωί της Παρασκευής και (προφανώς για να καλύψουν τα ίχνη τους) έβαλαν φωτιά σε δωμάτιο στο οποίο διέμενε ο ένας. Και δεν κατέστρεψαν μόνο αυτό, αλλά και το διπλανό. Η επέμβαση της Πυροσβεστικής σταμάτησε τη φωτιά και δεν επεκτάθηκε σε όλο το κτίριο.

Οι δράστες είναι αλλοδαποί, σύμφωνα με τις μαρτυρίες και είχαν καταλάβει δωμάτια στις νέες εστίες, στην αρχή του έτους. Ο ένας από τους δυο φέρεται να είχε απειλήσει εργαζόμενο τόσο με ένα σκύλο που είχε στο δωμάτιό του όσο και αφήνοντας να φανεί το όπλο του, ύστερα από λογομαχία που είχαν!

Φοιτητές: "ανεξέλεγκτη μαφία"
Για εξωπανεπιστημιακή "μαφία" η οποία δρα ανεξέλεγκτα στις φοιτητικές εστίες μιλούν φοιτητές που μένουν στις εστίες του Ζωγράφου.
Υποστηρίζουν ότι αν και έχουν υποδείξει επανειλημμένα τα άτομα τα οποία μένουν παράνομα στις εστίες, δεν έχουν γίνει αποφασιστικές κινήσεις από όσους διοικούν τις εστίες, δηλαδή το Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας.

Οι ελάχιστοι φύλακες που υπάρχουν -όπως αναφέρουν οι φοιτητές- κάνουν καλά τη δουλειά τους, αλλά προσθέτουν πως δεν επαρκούν και δεν έχουν την αρμοδιότητα να ελέγχουν ποιοι μπαίνουν εντός της Πολυτεχνειούπολης.

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΕΘΝΟΣ