Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Συνελήφθησαν αλλοδαποί διακινητές λαθρομεταναστών

Στοιβαγμένους σε φορτηγάκι κατηγορείται πως μετέφερε Αλγερινός, 30 αλλοδαπούς λαθρομετανάστες. Ακόμη τρεις διακινητές συνελήφθησαν σε άλλη επιχειρήση της ΕΛ.ΑΣ. στην Ηγουμενίτσα.

Ο Αλγερινός, ο οποίος -σύμφωνα με την Αστυνομία- ανήκει σε κύκλωμα παράνομης διακίνησης λαθρομεταναστών, συνελήφθη στα διόδια Ελευσίνα, όπου διαπιστώθηκε ότι μετέφερε μέσα σε βαν 30 μετανάστες προκειμένου να τους μεταφέρει σε παράκτια περιοχή του Μεσολλογίου και από εκεί να τους προωθήσει με ιδιωτικό σκάφος στην Ιταλία, έναντι αμοιβής.

Οπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., οι μετανάστες -που βρίσκονταν παράνομα στην Ελλάδα- ήταν από την Αιγυπτο (14), το Αφγανιστάν (4), τη Συρία (2), το Ιράκ (2), το Λίβανο (1), το Πακιστάν (1), το Κασμίρ (1) και πέντε από την Παλαιστίνη. Για την υπόθεση αναζητείται ένας ακόμη συνεργός του, επίσης μέλος του κυκλώματος..

Το βαν και ένα κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν, ενώ βρέθηκε στην κατοχή του Αλγερινού και το ποσό των 200 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.


"Επιασαν" ακόμη τρεις διακινητές
Εντωμεταξύ, σε άλλη επιχείρηση της Αστυνομίας, στην Ηγουμενίτσα, συνελήφθησαν ακόμη τρεις διακινητές. Πρόκειται για έναν Αλβανό και δύο υπήκοους Ηνωμένου Βασιλείου, ηλικίας 45, 26 και 28 ετών, αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για μεταφορά μη νομίμων μεταναστών και "διευκόλυνση της εξόδου τους από τη χώρα" για την Ιταλία.

Στον Εισαγγελέα κατηγορούμενοι για  πλαστογραφία πιστοποιητικών, και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος μεταφέρθηκαν και οι δύο Αφγανοί μετανάστες, που βρίσκονταν παράνομα στην Ελλάδα και οι οποίοι φέρονται να κατείχαν διαβατήρια Ηνωμένου Βασιλείου, τα οποία ανήκουν σε άλλα πρόσωπα και τα οποία, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχαν προμηθευθεί από την περιοχή της Ομόνοιας Αττικής, έναντι 2.000 ευρώ.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν τα εν λόγω διαβατήρια, τρία κινητά τηλέφωνα και τέσσερα ακτοπλοϊκά εισητήρια με προορισμό την Ιταλία.