Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Ρημάζουν ολόκληρες πόλεις οι αλβανοί κακοποιοί…

Τα μικροεγκλήματα που έκαναν μεμονωμένα οι Αλβανοί ας τα ξεχάσουμε.  

Τώρα πια έχουν οργανωθεί σε σπείρες και ρημάζουν ολόκληρες πόλεις.Μία πόλη που στην κυριολεξία ρήμαξαν, είναι η Ρόδος. Μάθαιναν πότε έχει γάμο ή δεξίωση στην περιοχή και λήστευαν τα σπίτια των ανθρώπων που ήταν καλεσμένοι αφού πρώτα παρακολουθούσαν τις κινήσεις τους.

 Με τον ίδιο τρόπο όμως κατάφεραν και οι Αστυνομικοί να συλλάβουν δύο από αυτούς ηλικίας 23 και 20 ετών. Παρακολούθησαν ένα σπίτι του οποίου οι ένοικοι έλειπαν σε γάμο και εντόπισαν τους δύο Αλβανούς σε ένα Ι.Χ. φορτηγό να έχουν προσεγγίσει το σπίτι και να ετοιμάζονται να το διαρρήξουν. Τους συνέλαβαν και μέσα στο φορτηγό βρήκαν διαρρηκτικά εργαλεία, χειρουργικά γάντια, χρήματα και μία επαγγελματική κάρτα ενεχυροδανειστηρίου.

Οι πινακίδες του φορτηγού ήταν κλεμμένες από άλλο όχημα. Από έρευνα που έγινε στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκε μεγάλος αριθμός αντικειμένων που προέρχονταν από κλοπές όπως ρολόγια, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου, ηλεκτρονικές συσκευές κ.λ.π. Επίσης κατά την διάρκεια των ερευνών συνελήφθησαν άλλοι 4 Αλβανοί ηλικίας 23, 24, 30 και 41 ετών συνεργοί των δύο πρώτων.  

Μέχρι τώρα έχουν εξιχνιαστεί έντεκα συνολικά διαρρήξεις εκ των οποίων τρεις ήταν στα Κολύμπια, δύο στο Φαληράκι, δύο στην Ιαλυσσό και από μία στην Χώρα, στις Καλυθιές, στην Κοσκινού και στον Ασγούρο. Οι αρχές έχουν ζητήσει από τους πολίτες που έχουν υποστεί διαρρήξεις τα σπίτια τους να πάνε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου για τυχόν ταυτοποίηση ή αναγνώριση των κλαπέντων αντικειμένων.

Η δεύτερη σπείρα, πάλι Αλβανών εννοείται, λυμαινόταν την περιοχή της Κορινθίας.Αυτοί λήστευαν κυρίως περίπτερα, βενζινάδικα, καταστήματα αλλά και απλούς πολίτες, στην Κορινθία συγκεκριμένα δε, στο Κιάτο, στο Βραχάτι, στο Λέχαιο και στο Μελίσσι. Συνελήφθησαν στο Πάσιο Κορινθίας δύο από αυτούς ηλικίας 20 και 22 χρονών ενώ αναζητούνται άλλοι δύο ηλικίας 22 και 21 χρονών. Και οι 4 είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με διαρκή και δομημένη δράση στην οποία ο κάθε ένας είχε συγκεκριμένο ρόλο. 

Όταν συνελήφθησαν επέβαιναν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο το οποίο κατασχέθηκαν ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν ένα πιστόλι με γεμιστήρα, σφαίρες, δύο πλαστές άδειες οδηγήσεως, τέσσερα κινητά τηλέφωνα,και 1.300 ευρώ τα οποία επίσης κατασχέθηκαν. Τα μέλη και των δύο συμμοριών θα οδηγηθούν στους Εισαγγελείς των αντιστοίχων περιοχών.