Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Πυρά Αλβανών εμπόρων ναρκωτικών, κατά ανδρών της ΕΛΑΣ, στη μεθόριο

Η πολυπολιτισμικότητα πουλά ναρκωτικά και προσπαθεί να σκοτώσει... 

chasΕπίθεση εναντίον ανδρών της ΕΛΑΣ με αυτόματα όπλα τύπου καλάσνικοφ, πραγματοποίησαν Αλβανοί έμποροι ναρκωτικών. 

Το περιστατικό σημειώθηκε όταν οι Έλληνες αστυνομικοί, μετέβησαν σε δασική περιοχή του όρμου της Σαγιάδας, στο νομό Θεσπρωτίας, προκειμένου να ελέγξουν σάκους με άγνωστο περιεχόμενο, που είχαν υποπέσει στην αντίληψη Ελλήνων ψαράδων της περιοχής.

Όταν έφτασαν εκεί, δέχθηκαν πυρά από άγνωστο αριθμό αγνώστων, οι οποίοι αποσύρθηκαν αμέσως, μόλις οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά και τράπηκαν σε φυγή, στο αλβανικό έδαφος.

Τελικά, οι πληροφορίες ήταν πολύτιμες: μέσα σε εννέα ταξιδιωτικούς σάκους, βρέθηκαν 318 δέματα με κάνναβη, συνολικού βάρους περίπου 340 κιλών. Όμως, στην ΕΛΑΣ δημιουργήθηκε «θέμα», καθώς την επιχείρηση στη Λωρίδα Σαγιάδας πραγματοποίησαν, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων που δεν γνώριζαν την περιοχή, χωρίς να ζητήσουν τη συνδρομή της τοπικής αστυνομίας, με αποτέλεσμα και να κινδυνεύσουν, αλλά και να μην μπορέσουν να συλλάβουν τους δράστες. Φυσικά, οι ίδιοι το αρνούνται, λέγοντας ότι δεν είχαν σκοπό να καρπωθούν αυτοί την επιτυχία και ότι είχε ειδοποιηθεί η υπηρεσία στην Ηγουμενίτσα. Το αν μετείχαν άνδρες της τελευταίας, δεν έγινε γνωστό...

Φυσικά, η ΕΛΑΣ έχει αποδυναμωθεί στην περιοχή, λόγω της χαμηλής επάνδρωσης και του ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει κλείσει πολλά αστυνομικά τμήματα, ενώ σταδιακά καταργεί και τους στρατιωτικούς σχηματισμούς στην περιοχή. Μπάτε σκύλοι αλέστε η χώρα μας, καθώς κάποιοι «προοδευτικοί» θεωρούν ότι «δεν υφίσταται απειλή» από την Αλβανία.

Μάλλον δεν έχουν ακούσει τα περί ασύμμετρων απειλών, ενώ τα όσα έγιναν πριν λίγες ώρες, ήταν φαίνεται «λεπτομέρειες»...