Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

ΣΚΟΥΠΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ..

ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΛΙΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΝΤΑΣ ΠΩΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΛΛΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ. ΤΕΤΟΙΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΙΑΣ ΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΙ ΟΧΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΜΗΝΑ...

Στο πλαίσιο εξόρμησης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, για εντοπισμό αλλοδαπών που διαμένουν και εργάζονται παράνομα στη χώρα μας, κατά τον μήνα Οκτώβριο πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε ογδόντα (80) επιχειρήσεις (βιοτεχνίες, βιομηχανίες, εργοστάσια, εργαστήρια, αποθήκες, κέντρα διασκέδασης) οι οποίες απασχολούν κυρίως αλλοδαπούς, προς διαπίστωση της νομιμότητας λειτουργίας τους και της ύπαρξης των προϋποθέσεων που προβλέπονται για την εργασία του προσωπικού (παράνομη παραμονή και εργασία αλλοδαπών, καταστάσεις εργασίας, βιβλιάρια υγείας, άδειες εργασίας κ.λπ.) κατά τους οποίους:

Ελέγχθηκαν : 529 άτομα (-229- αλλοδαποί και -300- ημεδαποί).

Προσήχθησαν : 106 άτομα ( -95- αλλοδαποί και -11- ημεδαποί).

Βεβαιώθηκαν : 60 πταισματικές παραβάσεις.

Συνελήφθησαν : 36 άτομα ( -30- αλλοδαποί και -6- ημεδαποί) εκ των οποίων :
Είκοσι τέσσερα (24) άτομα ( -19- αλλοδαποί και -5- ημεδαποί) για απασχόληση αλλοδαπών εργαζομένων, στερούμενων νομίμων εγγράφων για την είσοδο και παραμονή τους στην χώρα.
Πέντε (5) αλλοδαποί που στερούντο νομίμων εγγράφων για την είσοδο και παραμονή τους στην χώρα.
Τρείς (3) αλλοδαποί για πλαστογραφία πιστοποιητικών και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.
Δύο (2) άτομα (-1- ημεδαπός και -1- αλλοδαπός) για διευκόλυνση ακολασίας.
Μία (1) αλλοδαπή για έλλειψη άδειας εργασίας.
Ένας (1) αλλοδαπός για καταδιωκτικά έγγραφα.

Ενημερώθηκαν το Σ.Δ.Ο.Ε., το Ι.Κ.Α. , οι αρμόδιες Διευθύνσεις Εργασίας Νομαρχιών και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. ,προκειμένου να επιληφθούν θεμάτων της δικής τους αρμοδιότητας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών.