Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στην εξάρθρωση πενταμελούς εγκληματικής οργάνωσης αλλοδαπών, που εκτιμάται ότι βρίσκεται πίσω από ένοπλες ληστείες που έγιναν κατά τους τελευταίους 11 μήνες σε διάφορες περιοχές της Μακεδονίας και μεταξύ αυτών τη ληστεία σε βάρος του διευθυντή των ΕΛ.ΤΑ. Αριδαίας του νομού Πέλλας, προχώρησε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. 

Όπως ανακοινώθηκε, σε ταυτόχρονη αστυνομική επιχείρηση σε Θεσσαλονίκη και Πέλλα, συνελήφθησαν δύο 27χρονοι ελληνοποιημένοι "ομογενείς", που φέρονται ως ηγετικά στελέχη της συμμορίας, καθώς και δύο περιφερειακά μέλη του κυκλώματος, επίσης ομογενείς, ηλικίας 24 και 35 ετών. Οι αστυνομικές αρχές αναζητούν έναν ακόμη "ομογενή" που εκτιμάται ότι συμμετείχε στην εγκληματική οργάνωση.


Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη της εν λόγω συμμορίας ήταν οι δράστες ένοπλης ληστείας που σημειώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στην Αριδαία. Οι δράστες είχαν στήσει καρτέρι στο διευθυντή των ΕΛ.ΤΑ. Αριδαίας, την ώρα που αυτός μετέφερε χρηματικό ποσό 56 χιλιάδων ευρώ για να το καταθέσει σε τραπεζικό κατάστημα της πόλης και με τη χρήση βίας του άρπαξαν την τσάντα με τα χρήματα.
Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, τα προερχόμενα από παράνομες δραστηριότητες χρηματικά ποσά, νομιμοποιούνταν με αγορές αυτοκινήτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων.
Κατά τις εφόδους σε τρία σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων ένα πιστόλι Makarov με 20 φυσίγγια, ένα ομοίωμα περίστροφου, δύο πολεμικά-κυνηγετικά μαχαίρια και δύο φορητοί πομποδέκτες. Εξάλλου, εντοπίσθηκαν σε αυτοσχέδιο θερμοκήπιο στην αυλή ενός εκ των σπιτιών οκτώ δενδρύλλια κάνναβης τα οποία εκριζώθηκαν. Ακόμη, κατασχέθηκαν τέσσερα Ι.Χ. αυτοκίνητα. 
 Οι έρευνες των αρχών για συμμετοχή της οργάνωσης σε άλλες ληστείες συνεχίζονται, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.