Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΙΡΑΝΟΙ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΙ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ 65 ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΟΥΣ - ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΣΑΣ


Κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Συντονισμού, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής

Τα έξι μέλη οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών συνελήφθησαν χθες στα διόδια της Ελευσίνας , ενώ μετέφεραν 65 λαθρομετανάστες.

Οι δράστες είναι ιρανικής υπηκοότητας και, σύμφωνα με την Αστυνομία, δραστηριοποιούνται εδώ και καιρό στη διακίνηση λαθρομεταναστών αντί αμοιβής, αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη.


Η επιχείρηση της αστυνομίας ξεκίνησε όταν εντοπίστηκαν χθες δύο βανάκια και δύο επιβατικά αυτοκίνητα, που χρησιμοποιούνταν ως προπομποί. Με τα φορτηγά οι συλληφθέντες επρόκειτο να μεταφέρουν τους 65 λαθρομετανάστες σε παράκτια περιοχή της Πελοποννήσου και από εκεί να τους προωθήσουν στην Ιταλία.

Τα οχήματα ακινητοποιήθηκαν στα διόδια Ελευσίνας και, όπως διαπιστώθηκε, στο πίσω μέρος των δύο βαν υπήρχαν στοιβαγμένοι 55 Αφγανοί, 4 Ιρανοί, 2 Πακιστανοί, 2 από το Μπαγκλαντές και 2 από τη Σρι Λάνκα.

Οι αστυνομικοί στη συνέχεια κατάσχεσαν10 κινητά τηλέφωνα, 1.100 ευρώ, δύο ατζέντες που περιέχουν ονόματα, κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά που κατέβαλαν αλλοδαποί στη σπείρα και τέσσερα αυτοκίνητα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.