Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Θεσσαλονίκη: Γεωγιανός σωματέμπορος χτύπησε περιπολικό και τραυμάτισε αστυνομικό!

Σκηνές βγαλμένες από αστυνομική ταινία στο Ωραιόκαστρο, με πρωταγωνιστή έναν 43χρονο Γεωργιανό σωματέμποροκαταζητούμενο από την αστυνομία. 

 

Όταν χθες το απόγευμα (15-09-2011), κατάλαβε ότι ένα περιπολικό τον καταδίωκε, αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα! Παρά τη χρήση φωτεινών και ηχητικών προειδοποιητικών αστυνομικών σημάτων για τη στάση του οχήματος, ο φυγόποινος οδηγός, ανέπτυξε ταχύτητα και πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς, με σκοπό να αποφύγει τη σύλληψη και διαφύγει.

Ακολούθησε καταδίωξη κατά τη διάρκεια της οποίας, ο 43χρονος διωκόμενος παραβίασε κατ΄επανάληψη μονοδρόμους και ερυθρούς σηματοδότες και προσέκρουσε σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον εγκλωβίσουν και τότε ο 43χρονος τους επιτέθηκε. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί ένας αστυνομικός στον αριστερό του βραχίονα, ενώ προκάλεσε υλικές ζημιές στο περιπολικό.

Οι αστυνομικοί πάντως κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να του φορέσουν χειροπέδες. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πλαστό δελτίο ταυτότητας και άδεια οδήγησης ενώ σε βάρος του εκκρεμεί δικαστική απόφαση, με την οποία έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 27 ετών 6 μηνών, καθώς και σε χρηματικό πρόστιμο 270.000€ για προώθηση και μεταφορά λαθρομεταναστών στο εσωτερικό της χώρας..
πηγη newsit.gr