Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Οι παρακάτω ειδήσεις προέρχονται από το χθεσινό και προχτεσινό αστυνομικό δελτίο. Χωρίς κανένα σχόλιο. Και ο πιο εμπαθής, μπορεί να διαπιστώσει πως οι αλλοδαποί, κυρίως οι Αλβανοί φέρνουν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών (ηρωίνης και χασίς) στην Ελλάδα μας.



Κρήτη
Διανομή “κατ’ οίκον” ηρωίνης, διέπραττε συμμορία Αλβανών σ’ ολόκληρη την Κρήτη. Οι Αλβανοί συνελήφθηκαν με 190 πακέτα ηρωΐνης που θα πούλαγαν σε στέκια τοξικομανών.

Πελλοπόνησος
Άργος
Συνελήφθη Αλβανός για κατοχή ηρωίνης.
Σε έλεγχο που διενήργησε η αστυνομία μετά την αξιοποίηση πληροφοριών, στην κατοχή του αλλοδαπού βρέθηκαν δύο συσκευασίες ηρωίνης, συνολικού βάρους 112 γραμμαρίων.
Τρίπολη
Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης αναμένεται να οδηγηθεί ένας 39χρονος, ο οποίος συνελήφθη στα διόδια Νεστάνης να μεταφέρει με κλεμμένο όχημα εννέα λαθρομετανάστες.
Καλαμάτα
α)Εξιχνιάσθηκε υπόθεση δολοφονίας 75χρονου στον Πύργο Βοιωτίας, μετά από ληστεία, καθώς και 26 περιπτώσεις κλοπών που διαπράχθησαν σε χρονικό διάστημα δύο μηνών, σε περιοχές των νομών Μεσσηνίας και Βοιωτίας.
Η ανθρωποκτονία έγινε στις 04/04/2011, όταν οι δράστες εισέβαλαν στην οικία του ηλικιωμένου, που διέμενε με τη σύζυγό του και ένας από αυτούς τον πυροβόλησε εξ επαφής με κυνηγετικό όπλο. Για τις υποθέσεις σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών Αλβανών, οι οποίοι αναζητούνται.
β) Στη σύλληψη τεσσάρων Αφγανών – δύο άνδρες και δύο γυναίκες – που ετοιμάζονταν να ταξιδέψουν στη Νυρεμβέργη με πλαστά πιστοποιητικά, προχώρησε η αστυνομία, κατά τη διάρκεια ελέγχου, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας.
Στην κατοχή των αλλοδαπών εντοπίστηκαν διαβατήρια ρουμανικών, ισπανικών και ιαπωνικών αρχών καθώς και υπηρεσιακά σημειώματα του τμήματος Ν. Χειμώνιο Ορεστιάδας και της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Χίου, για έξοδο τους από τη χώρα σε διάστημα 30 ημερών.

Ήπειρος
Στη σύλληψη ενός άνδρα και μια γυναίκας, αλβανικής υπηκοότητας, που μετέφεραν 94 κιλά ινδικής κάνναβης σε συσκευασίες του κιλού, προχώρησε τα ξημερώματα η αστυνομία σε μπλόκο που πραγματοποίησε στην περιοχή του Τσαμαντά Θεσπρωτίας.
Στην περιοχή διεξάγονται έρευνες προκειμένου να εντοπιστεί και ο τρίτος συνεργός, επίσης αλβανικής καταγωγής, ο οποίος οδηγούσε το αυτοκίνητο που μετέφερε την ποσότητα των ναρκωτικών και κατάφερε να διαφύγει.
Συγκεκριμένα, ο λαθρέμπορος που ακολουθούσε το αυτοκίνητο με τους δύο συλληφθέντες που προπορεύονταν για να ελέγχουν το δρόμο, τράπηκε σε φυγή και εγκατέλειψε το όχημα, όταν αντιλήφθηκε τον έλεγχο της αστυνομίας.
Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηγουμενίτσας αναμένεται να οδηγηθεί ένας 24χρονος αλλοδαπός, ο οποίος συνελήφθη στην περιοχή Κώτσικα Θεσπρωτίας, κατηγορούμενος για κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών.

ΘΡΑΚΗ
Στο ποσό των 34.800 ευρώ ανέρχεται η λεία τριών αλλοδαπών, βουλγαρικής καταγωγής, οι οποίοι είχαν διαπράξει ληστείες σε συνολικά 26 σπίτια και αποθήκες, στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Παγγαίου Καβάλας και κυρίως στην παραλία Οφρυνίου και Κάριανης.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τρείς άνδρες έδρασαν από το Μάρτιο του 2010 έως και τον Ιούνιο του 2011, αφαιρώντας διάφορες ηλεκτρικές – ηλεκτρονικές συσκευές και εργαλεία.
Οι δράστες βρίσκονται ήδη, από τα μέσα Ιουλίου, στα χέρια της αστυνομίας για υπόθεση λαθρεμπορίας, αφου σε φορτηγό στο οποίο επέβαιναν εντοπίστηκαν 10 δοχεία με πετρέλαιο κίνησης.
Αθήνα
α) Συνελήφθη Αλβανός στον Κολωνό. Έφερε: ένα πιστόλι με γεμιστήρα, επτά φυσίγγια, 1.840 ευρώ, μία ζυγαριά ακριβείας, ένα ΙΧ αυτοκίνητο και τέσσερα κινητά τηλέφωνα ηρωίνη 7 κιλών!
β) Σπείρα που δραστηριοποιείτο στην εμπορία ναρκωτικών και στην κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων είχε συστήσει 34χρονος αλλοδαπός που συνελήφθη στον Αγ. Νικόλαο Αχαρνών.
πηγη