Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμό παράνομων μεταναστών

Δύο ημέρες μετά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχαν, στην Ηγουμενίτσα, ο δήμαρχος και οι φορείς της πόλης με τον υπουργό προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, και την υφυπουργό Εργασίας, Αννα Νταλάρα, για το οξύ μεταναστευτικό πρόβλημα στην περιοχή, η αστυνομία το πρωί της Παρασκευής προχώρησε σε «εκκαθαριστική» επιχείρηση στον κάμπο του Λαδοχωρίου.

Συγκεκριμένα, ισχυρή αστυνομική δύναμη, μαζί με συνεργεία του Δήμου και μπουλντόζες, ισοπέδωσαν τον καταυλισμό των παράνομων μεταναστών.

Περισσότερα από τριάντα παραπήγματα και σκηνές καταστράφηκαν ενώ συνελήφθησαν όσοι παράνομοι μετανάστες βρίσκονταν στο χώρο.Οι κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν την ικανοποίησή τους διότι, όπως υποστηρίζουν, το τελευταίο χρονικό διάστημα αντιμετώπιζαν προβλήματα από την παρουσία και τη δραστηριότητα των λαθρομεταναστών.

Τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η αστυνομία ετοιμάζει ανάλογη επιχείρηση στο δάσος, όπου υπάρχει ο δεύτερος καταυλισμός των παράνομων μεταναστών, απέναντι από την είσοδο του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.
πηγη