Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Ηράκλειο: 'Αλλοδαποί δολοφόνοι έπνιξαν 97χρόνο με ενα μαξιλάρι για να τον ληστέψουν..!!

Σοκάρουν οι μαρτυρίες των δολοφόνων του 97χρονου - Οι αλλοδαποί δολοφόνοι τον σκότωσαν για 300€.

 

Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας η ανθρωποκτονία που είχε διαπραχθεί σε βάρος 97χρονου, στο Βενεράτο του Ηρακλείου, στις 25 Μαΐου 2011.

Το κίνητρο της δολοφονίας ήταν η ληστεία. Το θύμα άφησε την τελευταία του πνοή στις 25 Μαΐου στο σπίτι του από ασφυξία, αφού οι δράστες τον είχαν φιμώσει με τέτοιο τρόπο που δεν μπορούσε ν' ανασάνει.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν συνολικά πέντε άτομα: 4 αλλοδαποί ηλικίας 19, 24, 25, 33 χρόνων και 1 Έλληνας ηλικίας 49 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας, ανθρωποκτονία, ληστεία κατά συναυτουργία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. 

Σύμφωνα με το διοικητή Ασφαλείας, το κίνητρο ήταν σαφέστατα η ληστεία. 

Όπως προέκυψε ο 49χρονος Έλληνας ενεργώντας ως ηθικός αυτουργός και έχοντας πληροφόρηση για την οικονομική κατάσταση του θύματος, σχεδίασε από κοινού με τον 33χρονο αλλοδαπό τη ληστεία. Στη συνέχεια, ο 33χρονος μερίμνησε να βρει το 19χρονο και τον 25χρονο αλλοδαπό - οι οποίοι θεωρούνται φυσικοί αυτουργοί της τέλεσης του εγκλήματος - για να μπουν στο σπίτι να ληστέψουν τον 97χρονο. 

Οι παραπάνω μπήκαν μεσημέρι στο σπίτι του ηλικιωμένου, τον φίμωσαν και τον έδεσαν, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο και άρπαξαν περίπου 300 ευρώ. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι κι ένας υπήκοος Αλβανίας που κατηγορείται απλώς για την κλοπή του όπλου του άτυχου ηλικιωμένου.