Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Συνελλήφθη ιρακινός λαθρομετανάσης για σωματεμπορία, πλαστογραφία και βιασμό!

Κατηγορείται για σωματεμπορία, βιασμό κατ΄ εξακολούθηση και πλαστογραφία!

 

Σωματεμπορία, βιασμό κατ΄ εξακολούθηση και πλαστογραφία είναι οι κατηγορίες που βαρύνουν 26χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Ιράκ, σύμφωνα με δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δόθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, ο αλλοδαπός κατακρατούσε παράνομα σε σπίτι στο Ρέθυμνο, μία Ρωσίδα, την οποία εξανάγκαζε με απειλή και χρήση βίας να εκδίδεται σε αλλοδαπούς έναντι αμοιβής.

Από την παρακολούθηση της συγκεκριμένης οικίας δεν διαπιστώθηκε η τέλεση αξιόποινων πράξεων αλλά σε κατ΄ οίκον έρευνα βρέθηκε στην κατοχή του 26χρονου ένα δελτίο αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού, το οποίο όπως προέκυψε στην συνέχεια ήταν πλαστό και συνελήφθη.

Η αλλοδαπή εξεταζόμενη κατήγγειλε ότι, από το 2009 και έως τον Απρίλιο του 2011, ο 26χρονος την κατακρατούσε παράνομα σε διάφορα σπίτια, στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο, εξαναγκάζοντάς την να εκδίδεται σε αλλοδαπούς πελάτες με αμοιβή.

Από την αστυνομική έρευνα και την προανάκριση που ενεργήθηκε, δεν επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες της 25χρονης αλλοδαπής, αντιθέτως σε έρευνες που έγιναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα ατομικό βιβλιάριο υγείας, μία βεβαίωση Α.Φ.Μ από την Δ.Ο.Υ Ρεθύμνου, ένα δελτίο ταυτότητας Βουλγαρικών αρχών και διάφορα έγγραφα υπηρεσιών της Ελλάδας με στοιχεία αλλοδαπής υπηκόου Βουλγαρίας, στα οποία είχε επικολλήσει την φωτογραφία της και χρησιμοποιώντας τα ανάλογα, αποδείκνυε την νομιμότητα της παραμονής της στην χώρα.