Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Με σπρέι θα καταστρέφονται τα προϊόντα «μαϊμούδες» που πωλούνται απο λαθρομετανάστες


Άμεση και επιτόπια καταστροφή των κατασχεθέντων προϊόντων που πωλούνται παράνομα σε υπαίθριες αγορές, θα γίνεται από εδώ και στο εξής σύμφωνα με τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή από το υπουργείο Ανάπτυξης. 

Το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας σε μια προσπάθεια να βάλει τέλος στο παρεμπόριο που λαμβάνει χώρα κατά κόρον σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, προχωρεί σε νομοθετική ρύθμιση, την οποία αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή με το νομοσχέδιο για την Αδειόδοτηση των Επιχειρήσεων. 

Ο Ντίνος Ρόβλιας ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ότι «Η νομοθετική ρύθμιση επιβάλει άμεση και επιτόπου καταστροφή των προϊόντων του υπαίθριου παραεμπορίου. Η καταστροφή θα γίνεται είτε με ρίψη εντός απορριμματοφόρων, είτε με ανεξίτηλο σπρέι, είτε με άλλο άμεσο και πρόσφορο τρόπο. Παράλληλα επιταχύνουμε και απλοποιούμε τις διαδικασίες καταστροφής των προϊόντων παραεμπορίου που κατάσχονται σε αποθηκευτικούς χώρους».

Φορείς της αγοράς δήλωσαν σύμφωνοι με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι: «Με τον τρόπο αυτό τίθενται οι βάσεις για να προστατευθεί η υγιής επιχειρηματικότητα».

Μέχρι σήμερα η κατάσχεση και καταστροφή των κατασχεθέντων προϊόντων ήταν μια πολύ χρονοβόρα διαδικασία.