Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Στη «φάκα» της ΕΛ.ΑΣ. ρουμάνος διαρρήκτης κοσμηματοπωλείων

Αδυναμία στα κοσμήματα φαίνεται πως είχε ένας 33χρονος Ρουμάνος, που συνελήφθη στο Μαρούσι, και κατηγορείται ότι μαζί με ακόμη τρεις συμπατριώτες του άδειαζαν κοσμηματοπωλεία με τη μέθοδο του ριφιφί, τους τελευταίους 6 μήνες. 

Ο 33χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα κατηγορούμενος για «σύσταση συμμορίας», και "διακεκριμένες κλοπές", ενώ οι συνεργοί του αναζητούνται.

Οπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, οι ...ποντικοί τρύπωναν σε κοσμηματοπωλεία χρησιμοποιώντας τη μέθοδο του ριφιφί και αφού παραβίαζαν χρηματοκιβώτια με τη χρήση τροχού ή φιάλης οξυγόνου, άδειαζαν το περιεχόμενο και εξαφανίζονταν.

Οι κατηγορούμενοι διέθεταν ειδικό ηλεκτρονικό εξοπλισμό -ηλεκτρονική συσκευή απενεργοποίησης σήματος κινητής τηλεφωνίας- με τη χρήση του οποίου εξουδετέρωναν και τα πιο εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας, καθώς και μικροκάμερα οπτικών ινών, με την οποία παρατηρούσαν εσωτερικά τους χώρους των καταστημάτων, και άλλα μέσα. Ενώ, όπως διαπιστώθηκε «φίμωναν» και τις εξωτερικές σειρήνες συναγερμών τις οποίες αφού ξεκολλούσαν από τη θέση τους, της έβαζαν μέσα σε κουβάδες με νερό.
 
Από τις έρευνες των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι είχαν αδειάσει, με τη μέθοδο αυτή, δυο κοσμηματοπωλεία στο Μαρούσι, ένα εργαστήριο χρυσοχοϊας στη Νέα Φιλαδέλφεια και ένα καφενείο στα Σεπόλια, αποκομίζοντας κοσμήματα και χρηματικά ποσά, συνολικής αξίας 950.000 ευρώ.
Στην κατοχή τους συλληφθέντα βρέθηκε η ηλεκτρονική συσκευή απενεργοποίησης κινητής τηλεφωνίας, δυο κινητά τηλέφωνα, μια μικροκάμερα οπτικών ινών και διαρρηκτικά εργαλεία.
πηγη