Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Συνελήφθησαν δυο Ιρανοί poυ έφερναν μεθαμφεταμίνη μέσω ταχυδρομείου –

Ο ένας από τους δυο συλληφθέντες, ένας 31χρονος Ιρανός, εργαζόταν ως δάσκαλος τένις και μάλιστα φέρεται να έκανε... μαθήματα σε επωνύμους. Είχε εμπλακεί σε παρόμοια υπόθεση και στο παρελθόν.


Ο 31χρονος αλλοδαπός δάσκαλος τένις και ένας 28χρονος συνελήφθησαν κατά την ελεγχόμενη παράδοση πακέτου με τη μεθαμφεταμίνη, που προερχόταν από την Τουρκία και είχε φτάσει ταχυδρομικώς στην Ελλάδα.

Η αστυνομία εκτιμά πως πρόκειται για μέλη κυκλώματος που εισήγαγε ναρκωτικά με ταχυδρομικά δέματα, δηλώνοντας ψεύτικες διευθύνσεις και στοιχεία κάθε φορά και παραλάμβαναν τα ταχυδρομικά πακέτα από τις τοπικές μεταφορικές εταιρίες.

Συνελήφθησαν όταν άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών πήραν τη θέση των υπαλλήλων της εταιρίας κούριερ και μετέφεραν το δέμα με τα ναρκωτικά στον 31χρονο, με τον έτερο συλληφθέντα να είναι ο αποστολέας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 31χρονος είχε στην κατοχή του πλαστά δελτία αιτήσεων ασύλου αλλοδαπού, διαφορετικά στοιχεία το καθένα αλλά με τη φωτογραφία του και εκτιμάται πως στο παρελθόν του είχαν στείλει κι άλλα πακέτα μεθαμφεταμίνης μέσω ταχυδρομείου.

Στην κατοχή των δυο συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν

μεθαμφεταμίνη μικτού βάρους 956 γραμμαρίων
χρηματικό ποσό 2.000 ευρώ προερχόμενο από πωλήσεις ναρκωτικών ουσιών
τρία κινητά τηλέφωνα
μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
ένας ηλεκτρονικός αναμείκτης
πέντε πλαστά δελτία αιτήσεων ασύλου αλλοδαπού

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.