Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Πάτρα: Κυνηγητό στο λιμάνι ακόμα και μέσα στους υπονόμους – Νέα συμπλοκή οδηγού νταλίκας με ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΟ - ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΥΦΟΥΣ



Σουρωτήρι παραμένει το λιμάνι. Ακόμα και στους υπονόμους κρύβονται λαθρομετανάστες, περιμένοντας να μπουν στα πλοία.
 
Είναι γεγονός πως οι λαθρομετανάστες που κατά τις τελευταίες εκτιμήσεις, στην Πάτρα αυτή την εποχή βρισκονται πάνω από τρεις χιλιάδες άτομα, μπαίνουν κάθε στιγμή αψηφώντας τους λιμενικούς, που προσπαθούν για το καλύτερο αλλά είναι …λίγοι!

Είναι αδύνατο να σταματήσουν, να αποτρέψουν και να ελέγξουν τα μπουλούκια των μεταναστών που εισβάλουν στο χώρο, με σκοπό να κρυφτούν σε νταλίκες που περιμένουν να μπουν σε πλοίο της γραμμής Πάτρα - Ιταλία.

Πολλοί τα καταφέρνουν και έτσι οι οδηγοί των φορτηγών είναι αναγκασμένοι να ελέγχουν μονοί τους το όχημα, ώστε να μην βρεθούν μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις κατά τον έλεγχο πριν την επιβίβαση τους.
Όλο και περισσότεροι όμως έρχονται αντιμέτωποι με τους «εισβολείς» και τότε…

Τότε μπορούν να συμβούν τα πάντα.

Όπως δείχνει το αυτό «καρέ» από ρεπορτάζ στο λιμάνι, που έκανε τοπικός τηλεοπτικός σταθμός, ξαφνικά η εικόνα κατέγραψε έναν οδηγό να κλωτσάει τον λαθρομετανάστη που μόλις ανακάλυψε κάτω από την νταλίκα, στους άξονες.
Αμέσως μετά επενέβησαν οι λιμενικοί που είδαν την σκηνή και ο λαθρομετανάστης έφυγε τρέχοντας!

Και όλα αυτά παρουσία του Κεντρικού Λιμενάρχη Πάτρας Ευάγγελου Τσαντζαλου που φωνάζει για βοήθεια, αλλά στην Αθήνα στο Υπουργείο κάνουν ότι δεν τον ακούν.