Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ – 2/3/2011

Καταγγέλουμε την προκλητική εμφάνιση στο δημοτικό συμβούλιο της κας Βήχου Μαρίνας – που είναι ευρέως γνωστή με την επωνυμία “διακτινιζόμενη κάτοικος”, καθώς έχει κατά καιρούς παρουσιαστεί ως κάτοικος Κυψέλης, Βοτανικού, πλατείας Αμερικής, Πεδίου Άρεως, πλατείας Αττικής, Αγίου Παντελεήμονος – που μοναδικό σκοπό είχε να πυροδοτήσει το ήρεμο κλίμα της συνεδρίασης…

Η επιτροπή κατοίκων πλατείας Αττικής αναφορικά με τα γεγονότα που έγιναν την Κυριακή 27/2 στην εκδήλωση του Δήμου Αθηναίων δηλώνει τα εξής:
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή αρκετών κατοίκων, παρουσία μάλιστα και δημοτικών συμβούλων από τον Δήμο Αθηναίων , όπως η κα Φιλίνη , ο κος Δραγούμης(από την παράταξη του κου Καμίνη), ο κος Αμυράς κ.ά.

Οι κάτοικοι έθεσαν τα προβλήματα στους αρμόδιους φορείς ώστε να υπάρξουν λύσεις σε θέματα που ταλανίζουν χρόνια την περιοχή. Πάγια θέση των κατοίκων είναι ότι η γκετοποίηση και η υποβάθμιση της περιοχής θα πρέπει να λυθεί ΜΟΝΟ με διάλογο και όχι με πράξεις βίας απ’ όπου κι αν προέρχονται αυτές. Από το πρωί υπήρχε και έντονη αστυνομική παρουσία ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ(φοβούμενοι τι;) και μετά από απαίτηση των κατοίκων, αλλά και τους χειρισμούς των δημοτικών συμβούλων που ανήκουν στην πλειοψηφία, απομακρύνθηκε.

Οι κάτοικοι δηλώνουν αποφασισμένοι να βοηθήσουν την νέα Δημοτική αρχή ,στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, απαλλαγμένοι από πολιτικές και προσωπικές ιδεολογίες και μόνο για το καλό της περιοχής. Δυστυχώς η προηγούμενη Δημοτική αρχή ήταν παντελώς απούσα και το γεγονός αυτό και μόνο έχει κάνει τους κατοίκους πιο επιφυλακτικούς σε υποσχέσεις και λόγια .Το διακύβευμα είναι ΕΡΓΑ και ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ.

Αναγνωριζουμε με επιφυλαξη τις όποιες καλές προθεσεις σύγκλισης των τωρινών αρχών του 6ου διαμερίσματος, αλλά δεν παραγνωρίζουμε την ανυπαρξία του κράτους και κατ’ επέταση την αδυναμία λήψης μέτρων εκ μέρους του διαμερισματικού συμβουλίου.

Κάτι τελευταίο αναφορικά με την παρέμβαση “γνωστής” κατοίκου της περιοχής στο Δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 28/2. Καταγγέλουμε την προκλητικη εμφανιση της κας ΒΗΧΟΥ ΜΑΡΙΝΑΣ – που είναι ευρέως γνωστή με την επωνυμία “διακτινιζόμενη κάτοικος”, καθώς έχει κατά καιρούς παρουσιαστεί ως κάτοικος Κυψέλης, Βοτανικού, πλατείας Αμερικής, Πεδίου Άρεως, πλατείας Αττικής, Αγίου Παντελεήμονος – που μοναδικό σκοπό είχε να πυροδοτήσει το ήρεμο κλίμα της συνεδρίασης. Καταγγέλουμε την κα Βήχου για την συκοφάντηση της περιοχής μας και επιφυλασσόμεθα για τη χρήση παντός νομίμου δικαιώματός μας εναντίον της, καθώς παρουσιάστηκε στο δημοτικό συμβούλιο παριστάνοντας ψευδώς την κάτοικο της Πλατείας Αττικής, ενώ είναι γνωστό τοις πάσι ότι δεν κατοικεί στην περιοχή μας.

Αποτελούν ασύστολα ψεύδη τα όσα υποστήριξε η Κα Μαρίνα Βήχου για δήθεν αποκλεισμό κατοίκων από την εκδήλωση. Η εν λόγω κυρία ορμώμενη από προσωπικό συμφέρον και θέλοντας να επιβάλλει την ιδεολογική της άποψη, προέβη σε αυτές τις δηλώσεις. Ούτως η άλλως την απάντηση της την πήρε από τους δημοτικούς συμβούλους κ. Μιχαλολιάκο και κα. Φιλίνη, που δήλωσαν πως όσα υποστηρίζει δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ