Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Βούλγαροι είχαν σηκώσει ολόκληρη τη ΔΕΗ

Από έρευνα και σύμφωνα με δήλωση του προϊσταμένου του Τεχνικού Τμήματος της ΔΕΗ Σερρών, προέκυψε ότι τα καλώδια χαλκού αφαιρέθηκαν από μετασχηματιστές της ΔΕΗ.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπών και φθορών σε περιουσία της ΔΕΗ Σερρών, όταν στον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα Σερρών εντοπίστηκαν, σε έλεγχο αυτοκινήτου δύο Βούλγαρων, μεγάλες ποσότητες χαλκού και άλλα αντικείμενα, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Οι αλλοδαποί, 40 και 29 ετών, επέβαιναν σε φορτηγό, με το οποίο μετέφεραν περίπου 600 κιλά καλωδίων χαλκού και χάλκινων τυλιγμάτων μετασχηματιστών, έξι αχρησιμοποίητες κουλούρες καλωδίων χαλκού, καθώς και περίπου 250 εξαρτήματα που χρησιμοποιεί η ΔΕΗ (σταυροί, μπρούντζινα καντήλια), χωρίς να κατέχουν παραστατικά αγοράς και χωρίς να μπορούν να δικαιολογήσουν την προέλευσή τους.

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για αδικήματα κλοπής, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, ωστόσο δεν συνελήφθησαν επειδή δεν προέκυψε ακριβής χρόνος τέλεσης των πράξεων. Η υποδιεύθυνση ασφάλειας Σερρών διενεργεί προανάκριση.
πηγη