Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Οι «φιλήσυχοι» ρομά και ο τρόμος στην περιοχή της Κοζάνης...


Προ ολίγων ετών, ο τότε Μητροπολίτης Φλωρίνης – Πρεσπών – Εορδαίας Αυγουστίνος Καντιώτης, έχτισε κοντά στην Φλώρινα τον συνοικισμό των νεοφωτίστων ώστε να βρουν στέγη οι αθίγγανοι των γύρω περιοχών. 
 
Εκατοντάδες γύφτοι βρήκαν στέγη και απέκτησαν ένα σπίτι που για τις περισσότερες ελληνικές οικογένειες αποτελεί ένα άπιαστο όνειρο. Παρά την ευνοϊκή τους μεταχείριση από την πολιτεία, οι «ρομά» ανταποδίδουν την ευγνωμοσύνη τους διαπράττοντας σωρεία εγκλημάτων! 
 
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: Πριν από περίπου 2 μήνες συνελήφθησαν από το τμήμα ασφαλείας Κοζάνης τέσσερις αθίγγανοι ηλικίας από 19 έως 22 ετών, για διαρρήξεις στην περιοχή του νομού Κοζάνης. Σχηματίστηκε δικογραφία και με σύμφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση 5.000 €. Στις 16 Ιανουαρίου 2011 συνελήφθη ένας από αυτούς ο οποίος αναγνωρίστηκε από κάποιο θύμα του. 
 
Μαζί με τους συνεργούς του διέπραξαν συνολικά 91 (!!!!) διαρρήξεις στα χωριά: Άρδασσα, Αναρράχη, Εμπόριο, Ολυμπιάδα, Γαλάτεια, Πύργους, Μεσόβουνο, Κομνηνά και Ανατολικό. ΑΦΕΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ με εγγύηση 50.000 € λόγω ενός νόμου του Καστανίδη ο οποίος απαλλάσσει από την προφυλάκιση όποιον έχει λευκό ποινικό μητρώο! Δηλαδή: Επειδή δεν εκδικάστηκε η υπόθεσή του, θεωρείται ότι έχει ακόμα λευκό ποινικό μητρώο και γι’ αυτό τον άφησαν για ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ελεύθερο!

Το βράδυ της 25ης Ιανουαρίου 2011 στον Φούφα του νομού Κοζάνης έγιναν αντιληπτοί από τους κατοίκους τέσσερα άτομα κατά την προσπάθειά τους να διαρρήξουν μία οικία. Αμέσως επιβιβάστηκαν σε ένα μαύρο SEAT Leon και επιχείρησαν να διαφύγουν. Εξαγριωμένοι κάτοικοι τους καταδίωξαν στις γύρω περιοχές. Αξίζει να δοθούν συγχαρητήρια στους πολίτες οι οποίοι πήραν το νόμο στα χέρια τους και δεν περίμεναν την αστυνομία αλλά υπερασπίστηκαν μόνοι τους τις περιουσίες τους, κάτι που θα έπρεπε να είχε κάνει η πολιτεία. Οι καιρικές συνθήκες και το πυκνό σκοτάδι ευνόησαν τους δράστες οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν.

Οι κάτοικοι είναι σχεδόν σίγουροι ότι οι δράστες θα ξαναχτυπήσουν σύντομα, μιας και το κράτος φροντίζει να οδηγεί στη φυλακή τους μικρο-οφειλέτες που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, ενώ οι κάθε λογής "μειονότητες" έχουν το δικαίωμα να μπαίνουν στα σπίτια μας. Δεν φαίνονται πάντως να υποχωρούν οι πολίτες και δηλώνουν ευθέως ότι ως κυνηγοί έχουν όπλα στην κατοχή τους και δε θα διστάσουν να τα χρησιμοποιήσουν.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ