Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Ένοπλος αλλοδαπός τραυμάτισε δύο Πακιστανούς λαθρομετανάστες στις 11.20 στην οδό Αλτέας 43, στο Περιστέρι, ενώ σε συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών στη λεωφόρο Κηφισού τραυματίστηκε ένας ακόμη μετανάστης από το Μπαγκλαντές.


Η αιματηρή επίθεση στο Περιστέρι, σύμφωνα με μαρτυρίες, σημειώθηκε ως εξής: Ένας άγνωστος που πιθανόν παραμόνευε σε αυτό το σημείο, επιτέθηκε στους δύο μετανάστες, πυροβόλησε τον έναν με πιστόλι με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στο πόδι, χτύπησε τον δεύτερο με τη λαβή του πιστολιού στο κεφάλι και διέφυγε με μοτοποδήλατο.

Οι τραυματίες διακομίσθηκαν στο ΚΑΤ και στο Θριάσειο Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου. Το επεισόδιο αποδίδεται από την αστυνομία σε προσωπικές διαφορές με ομοεθνείς τους.

Λίγο νωρίτερα, στη λεωφόρο Κηφισού στο ύψος της οδού Λένορμαν, σύμφωνα με μαρτυρίες, περίπου δέκα Πακιστανοί επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν άγρια, μετανάστη από το Μπαγκλαντές. Οδηγοί που ήταν σταματημένοι στο φανάρι, έτρεξαν να τον βοηθήσουν, ενώ οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.

Ο τραυματίας διακομίσθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Όπως προκύπτει από τη μέχρι στιγμής έρευνα της αστυνομίας, το επεισόδιο σημειώθηκε πιθανότατα γιατί το θύμα επιχείρησε να πουλήσει μικροπράγματα στο φανάρι, το οποίο «ελέγχεται» από τους Πακιστανούς.

Για τα δύο περιστατικά διενεργείται προανάκριση.