Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Καταρρέει ο μύθος του «πολυπολιτισμού»


Όταν σε μια οικογένεια, δεν υπάρχει κοινή πολιτιστική αντίληψη, η οικογένεια διαλύεται. Η κοινωνία, δεν είναι παρά μια μεγάλη οικογένεια, και υπακούει στους ίδιους νόμους...
Picture 0 for Καταρρέει ο μύθος του «πολυπολιτισμού»

Όλοι πια έχουν αντιληφθεί τη σκοπιμότητα της επιχειρούμενης πολυπολιτισμικότητας στους λαούς, πλην κάποιων δικών μας που αργούν να λάβουν το μήνυμα ή παριστάνουν ότι δεν αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει, για να μη εγκαταλείψουν παρωχημένες ιδεοληψίες.

 
Ο Γάλλος πρόεδρος, κ. Νικολά Σαρκοζί, δήλωσε ότι η πολυπολιτισμικότητα έχει αποτύχει, μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο. Με τη δήλωσή του αυτή, ο Γάλλος πρόεδρος, προστίθεται στον αυξανόμενο αριθμό των παγκόσμιων ηγετών, που εξέφρασαν την ίδια θέση. Πρόσφατα παρόμοια δήλωση έκανε η Γερμανίδα Καγκελάριος κ. Άνγκελα Μέρκερ, ο π. πρωθυπουργός της Αυστραλίας κ. Τζον Χάουαρντ και ο βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον.

Τους τελευταίους μήνες, υποστήριξε ο κ. Σαρκοζί, οι πολυπολιτισμικές πολιτικές που εφαρμόστηκαν για τους μετανάστες, τελικά, ήταν αποτυχημένες. «Μας ανησυχούσε πάρα πολύ η ταυτότητα των μεταναστών αλλά αυτό, τελικά, δεν αρκεί, όταν δεν μπορούν να ενταχθούν στην κοινωνία», δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη, στην οποία ανακοίνωσε ότι η πολυπολιτισμικότητα είναι μια «αποτυχημένη πολιτική».

Τον περασμένο μήνα ο Βρετανός πρωθυπουργός, κ. Νταίηβιντ Κάμερον, παραδέχτηκε ότι η μακροχρόνια πολιτική της χώρας του, με άξονα την πολυπολιτισμικότητα, ήταν μια αποτυχία και ζήτησε την ενσωμάτωση των νέων μουσουλμάνων στον αγώνα κατά των εξτρεμιστικών στοιχείων που εμφανίζονται στο εσωτερικό της χώρας. Μεταξύ άλλων δήλωσε: «Αποτύχαμε να δημιουργήσουμε ένα όραμα για το μέλλον στην κοινωνία μέσα στο οποίο θα ήθελαν -σ.σ. οι μουσουλμάνοι- να ανήκουν».

Το μέλος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και αντιπρόεδρος για θέματα εξωτερικής πολιτικής κ. Φιορέλλο Προβέρα, δηλώνει ότι και η Ιταλία αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα γιατί οι μετανάστες δεν θέλουν να ζήσουν σύμφωνα με τους κανόνες της χώρας. Το δόγμα της ανοχής έχει νόημα, συνεχίζει ο κ. Προβέρα, μόνο στην περίπτωση αν όλοι ακολουθούν τους ίδιους νόμους και κανόνες: «Οι μετανάστες στην Ιταλία μπορούν να γίνουν κοινωνικά αποδεκτοί μόνο εάν δεχτούν να ακολουθήσουν τους κανόνες, τους νόμους και τις τοπικές παραδόσεις. Είναι εύκολο να ανεχτείς κάποιον που ακολουθεί τους κανόνες αυτούς. Εάν όμως θέλουν να ζήσουν κάτω από τους δικούς του νόμους στη δική μας χώρα, τότε είναι πολύ δύσκολο να γίνουν αποδεκτοί από τους Ιταλούς».


Οι ηγέτες των -σοβαρών- κρατών μόλις τώρα αναγνωρίζουν αυτό που διάφοροι ειδικοί στο θέμα της μετανάστευσης λένε εδώ και καιρό, όπως ο Δανός αξιωματούχος υπεύθυνος για θέματα μετανάστευσης κ. Άρνολντ Μένγκελκοχ: «Ο πολυπολιτισμός μπορεί να δουλέψει μόνο στην περίπτωση που όσοι έρχονται στη χώρα έχουν δουλειά, έχουν τους δικούς τους οικονομικούς πόρους και νιώθουν υπεύθυνοι για την τοπική τους κοινωνία».

Στη Δανία υπάρχουν τουλάχιστον 500.000 μετανάστες, οι οποίοι συνιστούν το 10% του συνολικού πληθυσμού της χώρας, και το γεγονός έχει θορυβήσει τη χώρα αυτή. Στην Οντένσε, για παράδειγμα, γενέτειρα του διάσημου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, τα επεισόδια μεταξύ Δανών και Σομαλών και Παλαιστινίων μεταναστών έχουν γίνει πια καθημερινά φέρνοντας την ήσυχη αυτή κοινότητα της Δανίας στα πρόθυρά της αγανάκτησης.

Αυτές είναι εν ολίγοις οι ειδήσεις που μας έρχονται από την Ευρώπη. Τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα είναι γνωστά και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη μνεία. Κάποιοι δεν θέλουν να καταλάβουν το απλό. Όταν σε μια οικογένεια, δεν υπάρχει κοινή πολιτιστική αντίληψη, η οικογένεια διαλύεται. Η κοινωνία, δεν είναι παρά μια μεγάλη οικογένεια. 

Και όταν η κοινωνία διαλύεται, εξασθενημένη ούσα, πέφτει στα χέρια των αρπακτικών διεθνών χρηματοπιστωτικών οργανισμών. Είναι τόσο σαφές.

Ο Μακεδών