Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Πεδίο μάχης τα συνοριακά περάσματα στην Καστοριά. Αλβανοί μαφιόζοι προσπαθούν να περάσουν ναρκωτικά και όπλα στην Ελλάδα.

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε για ακόμα μια φορά ένα από τα ορεινά συνοριακά περάσματα από Αλβανία προς Ελλάδα στην Ιεροπηγή της Καστοριάς που χρησιμοποιούνται από την αλβανική μαφία για την εισαγωγή στη χώρα όπλων και ναρκωτικών.


Αυτή τη φορά, οι αστυνομικοί μιας από τις ομάδες Πάταξης του Διασυνοριακού Εγκλήματος εντόπισαν λίγο μετά τις εννιά χθες το βράδυ τέσσερα αλλοδαπά άτομα να κινούνται πεζοί μέσα στο σκοτάδι, έχοντας διανύσει λίγες μόλις εκατοντάδες μέτρα ελληνικού εδάφους, από τους οποίους οι τρεις ήταν φορτωμένοι με τσουβάλια και ο τέταρτος, πιθανόν ο αρχηγός τους, προπορευόταν.

Οι αστυνομικοί κάλεσαν τους νυχτερινούς εισβολείς να παραμείνουν ακίνητοι για να ελεγχθούν και τότε, ο προπορευόμενος άρχισε να τους πυροβολεί με πιστόλι. Ακολούθησε ανταπόδοση των πυρών από τα έμπειρα και καλά προφυλαγμένα μέλη του μεταβατικού αποσπάσματος, με αποτέλεσμα ο ένοπλος που κατά τους αστυνομικούς άνοιξε πρώτος πυρ να τραυματιστεί, ενώ οι τρεις "ζαλωμένοι", πέταξαν τα φορτώματα τους κι επιχείρησαν να διαφύγουν επιστρέφοντας προς τα σύνορα.

Ακολούθησε καταδίωξη με αποτέλεσμα οι δύο από τους τρεις να συλληφθούν, ενώ ο τρίτος κατάφερε να … κόψει το συνοριακό νήμα και ν’ απομακρυνθεί με ασφάλεια. Από την έρευνα που ακολούθησε στα τσουβάλια, διαπιστώθηκε ότι περιείχαν συνολικά 31 κιλά χασίς, καθώς και 60 σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων. Ο τραυματισμένος από τα αστυνομικά πυρά άνδρας, μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο τοπικό νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμόδιων αξιωματικών, πρόκειται για τα μέλη του ίδιου μαφιόζικου δικτύου, που ακριβώς την ίδια ώρα δύο ημέρες πριν, επιχείρησαν να μεταφέρουν από άλλη, κοντινή διάβαση, 10 κιλά χασίς. Τότε, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης δηλαδή, συνελήφθη ένας 34χρονος υπήκοος Αλβανίας, ενώ ο συνεργός του κατάφερε ν’ αποφύγει τη σύλληψη.