Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Αλλοδαποί ληστές χτύπησαν υποκατάστημα Εθνικής τράπεζας και ΕΛΤΑ

Οι βαριά οπλισμένοι αλλοδαποί κακοποιοί, λίγο μετά τις 9 λήστεψαν την Εθνική τράπεζα στην Πελασγία και αμέσως μετά λήστεψαν και το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, που απέχει μόλις 100 μέτρα από την Τράπεζα.


Μάλιστα στην πλατεία που έγιναν οι δυο ληστείες σήμερα είχε λαϊκή αγορά και επικράτησε πανικός. Ο κόσμος έτρεχε να κρυφτεί μέσα στα καταστήματα και στο Δημαρχείο, βλέποντας τους ληστές με τα καλάσνικοφ και τις κουκούλες.

Η αστυνομία εξαπόλυσε ανθρωποκηνυγητό για τον εντοπισμό των ληστών. Ένας 54χρονος ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους ληστές και μάλιστα "παρεξηγήθηκε" μαζί τους!

"Ήμουν μέσα στο αυτοκίνητό μου. Ξαφνικά με χτύπησε ένα αυτοκίνητο, που έκανε όπισθεν παρκάροντας μπροστά μου. Τσαντισμένος κατέβηκα κάτω και πήγα κατευθείαν στον οδηγό και του ζήτησα το λόγο. Τα τζάμια ήταν φιμέ και δεν έβλεπα μέσα. Ξαφνικά ανοίγουν οι πόρτες και βγαίνουν 3 κουκουλοφόροι με καλάσνικοφ. Ο ένας μου λέει "τι θέλεις ρε μ..." και με χτυπάει με το πίσω μέρος του όπλου στο στήθος. Μετά το έστρεψε προς το μέρος μου απειλώντας. Αφού δεν πυροβόλησε είμαι τυχερός. Δυστυχώς γίναμε Σικάγο!", δηλώνει στο LamiaReport o 54χρονος αυτόπτης μάρτυρας.

"Πάρκαραν το αυτοκίνητο έξω από το κρεοπωλείο. Βγήκαν έξω 3 οπλισμένοι με κουκούλες και ένας έμεινε στο αυτοκίνητο, οι πόρτες του οποίου ήταν ανοιχτές. Οι δυο μπήκαν στην τράπεζα και ο ένας έμεινε στην πόρτα. Μέσα στην τράπεζα ήταν ο διευθυντής και η ταμίας και 5 πελάτες. Ο ένας ληστής είπε με σπαστά ελληνικά: "Ληστεία. Φέρε τα λεφτά. Δεν θα πειράξουμε κανέναν". Πήραν περίπου 5-6 χιλ. ευρώ που είχε το ταμείο και δεν περίμεναν να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο, που είχε χρονοκαθυστέρηση", περιγράφει κάτοικος της περιοχής.

"Η πλατεία ήταν γεμάτη κόσμο λόγω λαϊκής. Κοιτούσαμε και δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. Το θράσος τους ήταν απίστευτο. Με τα όπλα ανάμεσα στον κόσμο, σαν να μην έτρεχε τίποτα. Όταν βγήκαν από την τράπεζα μπήκαν στο αυτοκίνητο και μετά σταμάτησαν στα 100 μέτρα που είναι τα ΕΛΤΑ και έκαναν κι εκεί ληστεία", αναφέρει άλλος αυτόπτης μάρτυρας στο LamiaReport.

Οι ληστές άφησαν το μολυβί MAZDA 323 δυο χιλιόμετρα έξω από την Πελασγία και επιβιβάστηκαν σε άλλο αυτοκίνητο φεύγοντας προς την εθνική οδό. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκηνυγητό για τον εντοπισμό τους.