Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

4 Αλλοδαποί έκλεψαν απο παρέα 5.500 ευρώ. Καταδιώχτηκαν και συννελήφθησαν

Έκλεψαν πεντέμιση χιλιάδες Ευρώ, από παρέα που έτρωγε σε ταβέρνα στον Καραβόμυλο.

Οι 4 δράστες, αλλοδαποί, χρησιμοποίησαν την μέθοδο της απασχόλησης και κατάφεραν να αποσπάσουν από τα ανυποψίαστα θύματά τους τα χρήματα.

Χθες το μεσημέρι 3 φίλοι από την Φλώρινα, που είχαν έρθει στη Λαμία για κάποια δουλειά, σταμάτησαν σε γνωστή ταβέρνα στο Καραβόμυλο για να φάνε ψάρια. Στο διπλανό τραπέζι, αν και το μαγαζί ήταν σχεδόν άδειο, κάθισε ένα ζευγάρι.

Σε λιγότερο από δέκα λεπτά και αφού οι δύο παρέες συνομίλησαν και για λίγο, το ζευγάρι φεύγει χωρίς να παραγγείλει. Σύμφωνα με το lamiareport.gr o ένας από τους 3 φίλους αναρωτήθηκε μήπως του πήραν το κινητό και τότε ανακάλυψαν ότι από το μπουφάν, που ειχαν ακουμπήσει στην πλάτη της καρέκλας, είχαν κάνει φτερά 5.400 ευρώ, που είχαν μαζί τους για αγορά κάποιου μηχανήματος.

Ο υπάλληλος της ταβέρνας είδε ότι το ζευγάρι επιβιβάστηκε σ' ένα αυτοκίνητο μάρκας Renault μέσα στο οποίο ήταν ακόμη ένα ζευγάρι και έφυγαν στην εθνική προς Θεσσαλονίκη. Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία, ενώ και οι ίδιοι τους ακολούθησαν με δικό τους αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο με τα δύο ζευγάρια εντοπίστηκε λίγο αργότερα στο 274 χλμ, στις στροφές των Αγ. Θεοδώρων και ακινητοποιήθηκε.

Στον έλεγχο που έγινε βρέθηκαν τα χρήματα και τα δύο ζευγάρια συνελήφθησαν. Οι "χρυσοδάχτυλοι", όπως αποδείχτηκε ήταν αλλοδαποί. Οι 2 γυναίκες ήταν από την Πολωνία, ο ένας από την Τυνησία και ο άλλος από την Αλγερία , με Πολωνική υπηκοότητα.