Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Σπείρα Αλβανών κατά των σταρ των γηπέδων!

Σπείρα Αλβανών κατά των σταρ των γηπέδων!
Αδίστακτη συμμορία αλβανών είναι αυτή που χτυπάει τους σταρ των παρκέ και των γηπέδων.

Μέσα από την εγκληματική τους δράση έχουν καταφέρει να αποσπάσουν πανάκριβα αυτοκίνητα τόσο από τον Άλπμερτ Ριέρα, όσο και από τους Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Εδουάρδο Μπρίτο.

Αγώνα δρόμου κάνουν οι αστυνομικές αρχές για να μπορέσουν να εντοπίσουν τα μέλη της συμμορίας, γνωρίζουν όμως πως ο άνθρωπος «κλειδί» είναι ο «εγκέφαλος» που σχεδιάζει όλα τα χτυπήματα. Όπως είναι φυσικό οι αστέρες τόσο του μπάσκετ όσο και του ποδοσφαίρου έχουν χάσει τον ύπνο τους από τα απανωτά κρούσματα.

Πάντως οι διωκτικές αρχές έχουν πλέον στοχοποιήσει τον ιθύνοντα νου, ο οποίος εδρεύει στην Αλβανία. Πρώτο θύμα ήταν ο άσος του Ολυμπιακού, Άλμπερτ Ριέρα, από τον οποίο οι δράστες απέσπασαν ένα πολυτελές αυτοκίνητο. Η σπείρα μπούκαρε στο σπίτι του και πήρε μια Mercedes αλλά και ένα τζιπ μάρκας Audi, που ανήκει στην σύζυγο του.

Μετά ακολούθησαν οι κλοπές των αυτοκινήτων του προπονητή του ΠΑΟ στο μπάσκετ, Ζέλικο Ομπράντοβιτς και του βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή του Ατρομήτου, Εδουάρδο Μπρίτο.
Οι Ριέρα και Μπρίτο πάντως είχαν την τύχη με το μέρος τους καθώς κατάφεραν να εντοπίσουν τα οχήματα τους πριν αυτά μεταπωληθούν ή μετατραπούν σε ανταλλακτικά. Από την άλλη άφαντο είναι ακόμη το Porsche Cayenne του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα πολυτελή οχήματα έχουν κλαπεί από σπείρα Αλβανών, οι οποίοι είναι άριστοι γνώστες θεμάτων που αφορούν τα πολυτελή αυτοκίνητα. Μόλις τα οχήματα κλαπούν τα στέλνουν στην Αλβανία, όπου τους αλλάζουν χρώμα, αριθμό πλαισίου, πινακίδες και στη συνέχεια τα προωθούν στην Ευρώπη.

Η Ασφάλεια Αττικής εξετάζει με ιδιαίτερη προσοχή όλες τις πληροφορίες και τα ευρήματα. Χθες, βρέθηκε το Mercedes αλλά και το τζιπ της συζύγου του Άλμπερτ Ριέρα. Τα δύο πολυτελή οχήματα βρέθηκαν στην περιοχή των Αγίων Σαράντα χωρίς μπαταρίες. Οι δράστες τα είχαν αφήσει εκεί χωρίς μπαταρίες, για να μην μπορούν να μετακινηθούν, με σκοπό να επιστρέψουν αργότερα και να αρχίσουν την «αξιοποίηση» τους, για να τα προωθήσουν στην ευρωπαϊκή αγορά.

Στο μεταξύ η αλβανική αστυνομία έχει συλλάβει ένα νεαρό, ο οποίος φέρεται να είναι μέλος της συμμορίας. Όπως όλα δείχνουν πρόκειται για μια πολύ καλά οργανωμένη σπείρα με διασυνδέσεις σε όλη την Ευρώπη, όπου και προωθεί τα κλεμμένα αυτοκίνητα.

Τόσο από τα πρόσφατα περιστατικά όσο και από παρελθούσες υποθέσεις, όλα δείχνουν πως οι Αλβανοί διαρρήκτες δεν λειτουργούν στην τύχη. Ο εγκέφαλος της σπείρας βρίσκεται στην Αλβανία και -σύμφωνα με πληροφορίες- ασχολείται με το εμπόριο αυτοκινήτων, το οποίο όμως χρησιμοποιεί ως βιτρίνα για τις παράνομες και πιο επικερδής επιχειρήσεις του.

Οι έρευνες της ασφάλειας δείχνουν συγκεκριμένο άνθρωπο στην Αλβανία, ο οποίος μιλάει με τους «αντιπροσώπους» της «εταιρείας» στην Ελλάδα και τους δίνει παραγγελίες για τα πολυτελή οχήματα που θέλει να «εισάγει» στην Αλβανία.

Οι διαρρήκτες επιλέγουν να χτυπήσουν άσους του μπάσκετ και του ποδοσφαίρου, διότι κυκλοφορούν με πολυτελή αυτοκίνητα και αποτελούν εύκολους στόχους. Πάντως όλα δείχνουν πως η συνεργασία των ελληνικών διωκτικών αρχών με τις αλβανικές θα φέρουν αποτέλεσμα, καθώς αργά ή γρήγορα, οι δράστες θα πέσουν στα χέρια τους.

πηγη