Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Για όσους θέλουν να καταγγείλουν παράνομες ενοικιάσεις σπιτιών σε λαθρομετανάστες. (ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ)


Το χάλι αυτό που συμβαίνει ειδικά στο κέντρο της Αθήνας, οφείλεται εκτός από την αδιαφορία του Κράτους, κυρίως στους Ελληνάρες αυτούς που λάκισαν για χλιδάτα προάστια και γέμισαν τα παλιά σπίτια τους στο κέντρο με λαθρομετανάστες που τους τα νοικιάζουν με το κεφάλι και πλουτίζοντας εις βάρος και των λαθρομεταναστών αλλά κυρίως όλων των Ελλήνων κατοίκων του κέντρου που είδαν ξαφνικά τις γειτονιές τους να μετατρέπονται σε τριτοκοσμικές και άκρως επικίνδυνες ζούγκλες - γκέτος! Δείτε λοιπόν τι μπορείτε να κάνετε για να βάλετε ένα φρένο σε όλα αυτά:

Aπό μόνες τους οι υπηρεσίες δεν κάνουν απολύτως τίποτα χωρίς καταγγελία.

ΣΔΟΕ
Όσοι γνωρίζουν στοιχεία ιδιοκτητών που νοικιάζουν παράνομα σε λαθρομετανάστες μπορούν να κάνουν ανώνυμη καταγγελία στο ΣΔΟΕ στο kataggelies@sdoe.gr
ή στο Φαξ 210-3239721/6990014. Καλό είναι να έχετε το ΑΦΜ του ιδιοκτήτη (το βρίσκετε από λογαριασμό της ΔΕΗ) και θα δώσετε επίσης πληροφορίες για την παράβαση (π.χ. νοικιάζει σε 10 λαθρομετανάστες). Ζητάτε να ελεγχθούν άμεσα από τις υπηρεσίες και τα κλιμάκια ελέγχου του ΣΔΟΕ. Ίσως στην επαρχία που είναι πιο μαζεμένα τα πράγματα μπορείτε να κάνετε ανώνυμη καταγγελία κατευθείαν στην Εφορία με τηλέφωνο και να δώσετε μόνο το όνομα και την διεύθυνση του διαμερίσματος όπου γίνεται η παράνομη ενοικίαση.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ
Πιο άμεση παρέμβαση και πιο απλή διαδικασία. Ανώνυμη καταγγελία στο 1539 με στοιχεία για τον χώρο, όπου υπάρχουν λαθραίοι. Αναφέρεστε σε υγειονομικές παραβάσεις, όπως δυσοσμία, σκουπίδια, ακαταστασίες, ακαθαρσίες, νερά, υπεράριθμοι μέσα στα οικήματα - σπίτια – διαμερίσματα κλπ.

ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ
Τσουχτερά πρόστιμα (όπως και της Εφορίας). Πηγαίνετε στο

http://www.poleodomia.gov.gr/Default.aspx?tabid=56. Στα στοιχεία σημειώστε τα στοιχεία του ιδιοκτήτη που καταγγέλλετε (όσα έχετε). Στο πλαίσιο αναλύετε την πολεοδομική παράβαση π.χ. νοικιάζει κατάστημα, υπόγεια, αποθήκες κλπ ως κατοικία, ως χώρο λατρείας κλπ.

Μην αναλωθείτε σε καβγάδες με τους λαθρομετανάστες και τους ιδιοκτήτες. Δεν βγάζετε άκρη. Συγκεντρώστε τα στοιχεία και αρχίστε τις καταγγελίες μόνοι σας χωρίς να το ανακοινώσετε πουθενά. Οι άνθρωποι αυτοί ζούνε και πλουτίζουν εις βάρος μας. Καιρός να πληρώσουν.

ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ
eglimatikotita