Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ


Στα ίχνη κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών φαίνεται ότι βρίσκεται η Αστυνομία μετά τη σύλληψη ενός ατόμου στο Κολυμπάρι Χανίων. Πρόκειται για 30χρονο Μαροκινό ο οποίος φέρεται ότι μαζί με έναν ομοεθνή του και έναν 32χρονο Σύριο οι οποίοι αναζητούνται, έλαβαν από 15 Σύριους, 2.000 – 3.000 ευρώ από τον καθένα, για να τους μεταφέρουν στην Ιταλία...


Στην ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρεται ότι όλα άρχισαν χθες τις πρώτες πρωινές ώρες όταν «εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο Κολυμπάρι από Αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων και δυνάμεις των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων και Αποκορώνου, 15 αλλοδαποί Συριακής καταγωγής, εκ των οποίων οι εννέα ανήλικοι ηλικίας 3 έως 16 ετών, διότι εισήλθαν και παρέμεναν παράνομα στη Χώρα.

Από την έρευνα που επακολούθησε, προέκυψε ότι ευρισκόμενοι στα Χανιά το τελευταίο δίμηνο , κατέβαλαν καθένας στον πρώτο συλληφθέντα και στους συνεργούς του χρηματικό ποσό από 2000 έως 3000 δολάρια Η.Π.Α, προκειμένου να τους μεταφέρουν στην Ιταλία».

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, οι τρεις κατηγορούμενοι, το πρωί της Πέμπτης 6 Ιανουαρίου, « τους μετέφεραν τμηματικά με αυτοκίνητα και τους εγκατέλειψαν σε παροπλισμένο, αγκυροβολημένο πλοιάριο στο λιμάνι Κολυμβαρίου, στο οποίο ο συλληφθέντας πολίτης Μαρόκου εργαζόταν ως φύλακας, όπου και παρέμειναν έως τη σύλληψή τους.

Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.