Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Τρίκαλα: Στα χέρια της αστυνομίας εγκληματική οργάνωση αλλοδαπών με 40 χτυπήματα!

Στην εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης αλλοδαπών με παράλληλη εξιχνίαση 40 υποθέσεων κλοπών σπιτιών, πινακίδων κυκλοφορίας και μιας ληστείας, προχώρησε η αστυνομία μετά από πολύμηνη έρευνα...

 

Η εγκληματική οργάνωση όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομική διεύθυνση Τρικάλων αποτελούνταν από τέσσερις τσιγγάνους ΡΟΜΑ ηλικίας 54, 28, 34 και 36 ετών και έναν αλλοδαπό ηλικίας 31 ετών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία με τέσσερις συνολικά κατηγορίες.

Οι πέντε παραπάνω συγκρότησαν εγκληματική ομάδα για διακεκριμένες κλοπές και ληστείες με μοναδικό τους σκοπό τον εύκολο πλουτισμό. Κατηγορούνται για 40 κλοπές σε βάρος κατοικιών στις παρυφές της πόλης των Τρικάλων από όπου αφαίρεσαν κοσμήματα, χρυσαφικά, μετρητά και χρυσές λίρες συνολικής αξίας 300.000 ευρώ.

Επίσης κατηγορούνται για μία ληστεία σε βάρος γυναίκας από την οποία με χρήση βίας αφαίρεσαν το ποσό των 10.000 ευρώ και για κλοπή 5 πινακίδων κυκλοφορίας αυτοκινήτων που χρησιμοποιούνταν για τις μετακινήσεις των μελών του κυκλώματος, για να μη γίνουν γνωστά τα προσωπικά στοιχεία των αυτοκινήτων τους.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ακόμα ότι τα περισσότερα μέλη της οργάνωσης είναι άνεργα, αλλά διαθέτουν πολυτελή και μεγάλου κυβισμού επιβατικά αυτοκίνητα και πραγματοποιούν συχνές μετακινήσεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος, γεγονός που κατά την αστυνομία στοιχειοθετεί την κατηγορία της «Νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα».

Από τις μέχρι σήμερα έρευνες δεν βρέθηκαν κλοπιμαία καθώς, σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση Τρικάλων εκτιμάται πως τα πωλούσαν σε κλεπταποδόχους. Οι έρευνες της ασφάλειας Τρικάλων συνεχίζονται και αναζητούνται και άλλοι δράστες του κυκλώματος...

πηγη