Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Εξέγερση λαθρομεταναστών στον Έβρο...Βίντεο καταγγελία των αστυνομικών..


http://static3.news247.gr/ellada/article697496.ece/ALTERNATES/w620/ebros.jpg
Σε κατάσταση έκρηξης βρίσκονται τα Κέντρα Φιλοξενίας Παράνομων Μεταναστών, μετά την άγρια εξέγερση στον Έβρο. Οι λαθρομετανάστες έκοψαν το ρεύμα τη νύχτα και συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ που έσπευσαν στην περιοχη. Αιτία, οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης, καθώς δεν μπαίνουν μέσα ούτε συνεργεία καθαρισμού..




Εκρηκτική παραμένει η κατάσταση στα κέντρα φιλοξενίας λαθρομεταναστών μετά από νέα εξέγερση στον Έβρο όπου επενέβησαν διμοιρίες ΜΑΤ.

Οι αστυνομικοί βρέθηκαν για άλλη μια φορά αντιμέτωποι με την οργή των παράνομων μεταναστών οι οποίοι δε δίστασαν να τους πετάξουν χλωρίνη στο πρόσωπο θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα.

Παράλληλα, βραχυκύκλωσαν το ηλεκτρικό σύστημα με αποτέλεσμα να προκαλέσουν στο σκοτάδι σημαντικές φθορές στο κτήριο, ενώ σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι αστυνομικοί βούλωσαν μέχρι και την αποχέτευση με αποτέλεσμα να ξεχειλίσουν τα λύματα.
Μάλιστα, για να ηρεμήσουν τα πνεύματα κλήθηκαν μέχρι και διμοιρίες αστυνομικών από την Ορεστιάδα ενώ έσπευσαν συνεργεία για να αποκατασταθούν οι ζημιές και να καθαριστεί ο χώρος.

Σύμφωνα με τον γραμματέα Αστυνομικών Υπαλλήλων Έβρου, Κωνσταντίνο Χατζηαναγνώστου, η εν λόγω εξέγερση ήταν μια από τις περιπτώσεις που κατά καιρούς αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί, αλλά αυτή τη φορά η εξέγερση ήταν πολύ σοβαρή αφού κινδύνεψε η υγεία των αστυνομικών.

Ανάστατη είναι και η τοπική κοινωνία στην περιοχή αφού τέτοιου είδους περιστατικά είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.

"Επιτροπές έρχονται και φεύγουν αλλά δυστυχώς δε γίνεται τίποτε τα προβλήματα εξακολουθούν να υφίστανται", δηλώνει ο Κ. Χατζηαναγνώστου σημειώνοντας ότι παρά την αύξηση της FRONTEX που εργάζεται εδώ και ένα μήνα, τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει δραματικά.

Οι συνθήκες κράτησης των μεταναστών αλλά και της εργασίας των αστυνομικών εξακολουθούν να είναι χείριστες και σε άθλια κατάσταση σημειώνει ο κ. Χατζηαναγνώστου καλώντας τους υπευθύνους να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ενώ προειδοποιεί με καταγγελίες και μηνύσεις κατά παντός υπευθύνων.

Σημειώνεται ότι κατά την εξέγερση απέδρασαν και τέσσερις κρατούμενοι.
πηγη

σχόλιο:
Ε λοιπόν στείλτε τους όλους πίσω στην Τουρκία αποπου και μπήκαν εξαρχής, να δεχτούν απο εκεί την βοήθεια που τους "λείπει"