Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Συνελήφθη κινέζος λαθρομετανάστης που απήγαγε ομοεθνής του και ζητούσε λύτρα


Λύθηκε ο γρίφος της απαγωγής που συγκλόνισε το νομό τον περασμένο Σεπτέμβρη...


Πρόκειται για την υπόθεση αρπαγής 38χρονου Κινέζου, που έγινε στις 15 Σεπτεμβρίου στη Γαστούνη Ηλείας. Το θύμα αφέθηκε ελεύθερο από τους δράστες στις 22 Σεπτεμβρίου στα Φιλιατρά Μεσσηνίας, όπου και βρέθηκε. Όπως προέκυψε δράστης είναι ένας 39χρονος συμπατριώτης του, καθώς και δύο ακόμη άγνωστοι συνεργοί του, πιθανόν ομοεθνείς του.

Η Ασφάλεια Καλαμάτας μετά από εκτεταμένες έρευνες, εντόπισε στις 18 Νοεμβρίου στην Καρδαμύλη Μεσσηνίας, τον κατηγορούμενο να οδηγεί αυτοκίνητο. Όταν το έδειξαν στο θύμα εκείνος τους είπε χωρίς δεύτερη σκέψη, ότι πρόκειται για το αυτοκίνητο της απαγωγής.

Η αστυνομία συνέλαβε τον δράστη και εξακριβώθηκε ότι βρισκόταν παράνομα στη χώρα μας και ανέφερε ψευδή στοιχεία, επιδεικνύοντας δελτίο αιτήσεως ασύλου, στο οποίο υπήρχε φωτογραφία που δεν αντιστοιχούσε στον ίδιο!

Για το λόγο αυτό, σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία, για παράβαση του νόμου "Περί αλλοδαπών" και για "Ψευδή Ανωμοτί Κατάθεση", οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Καλαμάτας και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 μηνών από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας και έκτοτε κρατείται για διοικητική απέλαση.

Η έρευνα για την ανακάλυψη των υπόλοιπων δραστών συνεχίζεται από την ασφάλειας Καλαμάτας...