Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Συνελήφθησαν 2 λαθρομετανάστες για την απόπειρα ληστείας στα ΕΛ.ΤΑ. Νάξου

Εξιχνιάστηκε η απόπειρα ληστείας εις βάρος του προϊσταμένου των ΕΛ.ΤΑ., που έγινε χθες το πρωί στις 08:30 στη Χώρα της Νάξου.


Οι αστυνομικοί του Α.Τ. του νησιού κατάφεραν να συλλάβουν το βράδυ της ίδιας ημέρας δύο αλλοδαπούς, υπηκόους Ιράκ και Σύριας, ηλικίας 22 και 23 ετών, καθώς και έναν Έλληνα ηλικίας 50 ετών, για παράνομη οπλοφορία, οπλοκατοχή και απόπειρα ληστείας.

Τα άτομα, που συνεργάστηκαν για τη διάπραξη της ληστείας, ταξίδεψαν όλοι μαζί από την Αθήνα στο νησί της Νάξου. Οι δυο αλλοδαποί έφτασαν έξω από το κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. με μια μοτοσικλέτα με παραποιημένα στοιχεία. Αρχικά ο 23χρονος επιχείρησε να αρπάξει τον σάκο που μετέφερε ο προϊστάμενος των ΕΛ.ΤΑ. και περιείχε 150.000 ευρώ, χτυπώντας τον με γροθιές στο κεφάλι.

Λόγω της αντίστασης που προέβαλαν ο προϊστάμενος και οι συνάδελφοί του, που έτρεξαν να τον βοηθήσουν, ο ληστής δεν τα κατάφερε. Ο 22χρονος συνεργός του που τον περίμενε πάνω στη μοτοσικλέτα τον βοήθησε προκειμένου να διαφύγουν, αφού απέτυχαν.

Έτσι τράπηκαν σε φυγή καταδιωκόμενοι από υπαλλήλους των ΕΛ.ΤΑ.. Όμως εκείνη την ώρα το κινητό τους τηλέφωνο τους έπεσε. Οι αστυνομικοί ακολουθώντας την πορεία τους βρήκαν το κινητό αλλά και ένα περίστροφο γεμάτο φυσίγγια κρυμμένο στην πιλοτή μιας πολυκατοικίας.

Από την προανάκριση και την έρευνα οι δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν. Μετά από έρευνα που ακολούθησε σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι με σιγαστήρα - που περιείχε οκτώ φυσίγγια -, τριανταπέντε φυσίγγια για το ίδιο πιστόλι, δύο κουκούλες προσώπου, τρία ζευγάρια γάντια χειρός, μια μπλούζα με κουκούλα, καθώς και ένα μπουφάν με κουκούλα που φορούσε κατά τη διάρκεια της απόπειρας της ληστείας ο 23χρονος.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου.