Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Η FRONTEX ΤΟΥ ΤΕΤΑΡΤΟΥ ΡΑΪΧ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΜΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!! ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ Η FRONTEX ΤΩΡΑ !!

ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ. ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ.


ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΚΟΙΤΑΕΙ ΜΟΝΟ ΠΩΣ ΝΑ ΧΑΡΙΣΕΙ 24 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΞΕΖΟΥΜΙΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗ ΜΕΣAIΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΓΕΝΙΕΣ .

Η Γερμανική Frontex επικρίνει την φύλαξη στον Έβρο

Ενστάσεις για τον τρόπο αντιμετώπισης των παράνομων μεταναστών που επιχειρούν να εισέλθουν στη χώρα από τα ελληνο-τουρκικά χερσαία σύνορα στον Έβρο εξέφρασαν Γερμανοί αστυνομικοί που συμμετέχουν στην δύναμη ταχείας επέμβασης της FRONTEX που περιπολεί στη περιοχή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Spiegel» οι Γερμανοί αστυνομικοί καταγγέλλουν πως ασκείται βία στους ΛΑΘΡΟμετανάστες προκειμένου να αποτραπεί η είσοδός τους στο ελληνικό έδαφος.

Όπως αναφέρει, δε, το δημοσίευμα, περιέγραψαν περιστατικά όπου οι ΛΑΘΡΟμετανάστες εκδιώχθηκαν με πυροβολισμούς ακόμα και μέσα σε ναρκοθετημένες περιοχές. Επίσης, συμπληρώνουν, ότι όσοι συνελήφθησαν μεταφέρθηκαν με οχήματα χωρίς παράθυρα και καθίσματα σε μέρη όπου ανακρίνονταν υπό απάνθρωπες συνθήκες. Παράλληλα οι συνθήκες υγιεινής, λένε, εκεί ήταν τόσο άσχημες που οι υπάλληλοι είχαν μαζί τους μάσκες προσώπου και γάντια.

Μάλιστα ο επικεφαλής των Γερμανών αστυνομικών ζήτησε οι άντρες του να μην συμμετέχουν πια σε τέτοιες επιχειρήσεις αφού αντίκεινται στο γερμανικό Δίκαιο. Ακόμη, σύμφωνα με το δημοσίευμα, στελέχη του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών ταξίδεψαν στην Ελλάδα και τόνισαν πως «η Γερμανία παρακολουθεί την εξέλιξη με ανησυχία και ζήτησε από την Ελλάδα να βελτιώσει την κατάσταση των προσφύγων».

Πληροφορίες αναφέρουν πως τόσο οι Γερμανοί αστυνομικοί όσο και οι Ολλανδοί συνάδελφοι τους έχουν εκδηλώσει σε Έλληνες αξιωματούχους τις «ευαισθησίες» τους σε ότι αφορά την εφαρμογή της «αποτροπής» της παράνομης εισόδου ΛΑΘΡΟμεταναστών στην Ελλάδα.

Μάλιστα έχουν πει πως δεν θα πρέπει να εμποδίζεται η πρόσβαση στη χώρα μας αλλά αφού εισέλθουν να περνούν από «συνέντευξη» και εφόσον πληρούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις να εντάσσονται σε καθεστώς προστασίας.

Πάντως, όπως λένε οι ίδιες πληροφορίες, ουδέποτε έθεσαν ζήτημα αποχώρησης τους από την δύναμη της FRONTEX.
πηγή