Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Αφγανοί λαθρομετανάστες στην τρύπα του Καραμανλή


Στην τρύπα του Καραμανλή, στο 33ο χλμ της παραλιακής λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου, είχαν λουφάξει 27 Αφγανοί, που τους είχαν τάξει οι αφγανοί δουλέμποροι μεταφορά με ταχύπλοο στην Ιταλία, καταβάλοντας 4.000 ευρώ ο καθένας.

Εκεί κοντά όπου και εκτυλίχθηκε η απόπειρα ανατίναξης στην αυτοκινητοπομπή του δικτάκτορα Παπαδόπουλου, στα βράχια όπου κρυβόταν ο ήρωας Αλέκος Παναγούλης, οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ν/Α Αττικής που διοικεί ο Αξιωματικός Αντώνης Μπάκας αλλά και αστυνομικοί του Τ.Α. Βάρης συνελήφθησαν τρείς δουλέμπορους από το Αφγανιστάν.

Οι σωματέμποροι
κατηγορούνται για παράβαση των Νόμων «περί οργανωμένου εγκλήματος», «εγκληματική οργάνωση» «διευκόλυνση εξόδου παράνομου αλλοδαπού», και «μεταφορά και προώθηση παράνομων αλλοδαπών στο εξωτερικό» και είκοσι επτά (27) αλλοδαποί, υπήκοοι Αφγανιστάν (εκ των οποίων επτά ανήλικοι) για «απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα».

Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι τρείς (3) πρώτοι συλληφθέντες είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιείτο στη προώθηση παράνομων μεταναστών, κυρίως Αφγανών από την Ελλάδα στην Ιταλία χρησιμοποιώντας για το σκοπό αυτό Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και στη συνέχεια σκάφος για να τους προωθήσουν στην Ιταλία, λαμβάνοντας σαν χρηματική αμοιβή -4.000- ευρώ από κάθε ένα.

Κατασχέθηκαν :
  • Τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
  • Τρία (3) κινητά τηλέφωνα.
  • Χρηματικό ποσό -1.122- ευρώ.
  • Χρηματικό ποσό -186- δολαρίων Η.Π.Α.
    http://crimesonair.blogspot.com/