Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

'Αμεση ανάπτυξη του Frontex στα ανατολικά σύνορα της χώρας ζητεί ο Παπουτσής. - "ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ"


Με επιστολές του προς τους αρμόδιους της ΕΕ ο υπουργός προστασίας του πολίτη κάνει λόγο για αυξανόμενη πίεση των παράνομων μεταναστευτικών ροών στα ελληνικά σύνορα.


Με τις επιστολές που έστειλε στη Βελγίδα πρόεδρο του συμβουλίου εσωτερικών υποθέσεων της ΕΕ, Annemie Turtelboom καθώς και στην επίτροπο εσωτερικών υποθέσεων, Cecilia Malmstrom, ο Χρήστος Παπουτσής ζητεί εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης την άμεση ανάπτυξη των συνοριακών ομάδων ταχείας επέμβασης (Rapid Border Intervention Teams - RABITS) καθώς και επιχειρησιακών μέσων του FRONTEX στα ανατολικά σύνορα της Ελλάδας.

O Υπουργός, στις επιστολές του, αναφέρει ότι καθημερινά στα εξωτερικά χερσαία σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία παρατηρείται μαζική εισροή υπηκόων τρίτων χωρών που επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα στην ελληνική επικράτεια με σκοπό τη μετάβασή τους σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Όπως τονίζει, η αυξανόμενη πίεση των παράνομων μεταναστευτικών ροών στα ελληνικά σύνορα αποτελεί ένα καθαρά ευρωπαϊκό πρόβλημα που απαιτεί αντίστοιχα ευρωπαϊκή λύση στο πλαίσιο της κοινοτικής αλληλεγγύης.