Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΧΟΡΗΓΕΙ ΑΦΕΙΔΩΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΕΤΑΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ.


Με αφορμή την ανατριχιαστική ανάρτηση http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/10/k.html σύμφωνα με την οποία φαίνεται ότι κάποιοι στο ΙΚΑ αποφάσισαν ότι είναι καλύτερα να ακρωτηριαστεί το πόδι ενός διαβητικού από το να του χορηγηθούν τα ειδικά παπούτσια, την ώρα που νοσηλεύουν εντελώς δωρεάν τις ορδές των λαθρομεταναστών, θέλω να αναφέρω κάποια πράγματα προσωπικά που έζησα σχετικά με αυτό.


Πριν δυο μήνες πηγαίνοντας οδικώς σε ένα χωριό, στην είσοδο συνάντησα μια κοπέλα που φορούσε μόνο τα εσώρουχά της και δωδεκάποντες κατακόκκινες γόβες. Το βλέμμα της ήταν απλανές και αμέσως καταλάβαινες ότι δεν έστεκε στα λογικά της.

Φθάνοντας στον προορισμό μου ρώτησα για την κοπέλα αυτή και μου είπαν ότι είναι Βουλγάρα και την έχουν φέρει συγγενείς της ως προστατευόμενο μέλος για να πάρει αναπηρική σύνταξη από το κράτος!!!!

Πράγμα που έγινε!!! Την έφεραν στην Ελλάδα όπου «πληρώνουν τα κορόϊδα» αφού η Βουλγαρία που είναι και πατρίδα της δεν της έδωσε τίποτα!!!!Μου είπαν ότι θα την κρατήσουν λίγο καιρό εδώ και μετά θα τη στείλουν πίσω όπου με τα λεφτά του ελληνικού δημοσίου θα ζουν πλουσιοπάροχα όλοι οι υπόλοιποι οικείοι της!!


Συζητώντας έμαθα κι άλλα: Στο ίδιο χωριό έχει έρθει μια άλλη Βουλγάρα, περίπου 55 χρονών, νεφροπαθής για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Εκτός, λοιπόν από τη δωρεάν αιμοκάθαρση, εκτός από την αναπηρική σύνταξη, της πληρώνουν και 500 ευρώ το μήνα για ταξί, επειδή το χωριό απέχει 45 χιλιόμετρα από το νοσοκομείο!!! Τα οποία παίρνει τζάμπα αφού κινείται με το ΚΤΕΛ και πολλές φορές μαζεύει χόρτα, χοχλιούς (σαλιγκάρια), βολβούς και ό,τι άλλο μπορεί να σηκώσει και τα πουλάει στην πόλη!!! Αυτά είναι βεβαιωμένα 100%, δεν είναι υπερβολές.

Μάλιστα, εκτός από τη δωρεάν νοσηλεία, εκτός από τη σύνταξη και τα οδοιπορικά έξοδα που της δίνουν, χωρίς να ζητούν έστω μια βεβαίωση από κάποιον ταξιτζή που τη μεταφέρει, εκτός από το εμπόριο που κάνει πηγαίνοντας στην πόλη, τώρα τελευταία έχει βρει έναν νεαρό Βούλγαρο 25 χρονών ο οποίος μένει μαζί της και ροκανίζουν παρέα τα λεφτά των Ελλήνων φορολογούμενων, τα λεφτά του Έλληνα πολίτη που του τα παίρνουν για να τα δίνουν στον κάθε τυχοδιώκτη που έχει βρει ξέφραγο αμπέλι αυτή την ταλαίπωρη χώρα.

Που θέλω να καταλήξω;



Πίσω από το σπίτι της Βουλγάρας που ανέφερα μόλις τώρα, ζει μια οικογένεια Ελλήνων με ένα παιδί. Πολύ φτωχοί άνθρωποι, ο πατέρας είναι άνεργος ενάμισυ χρόνο, με χρέη σε Τράπεζες και ιδώτες που τα πήρε για να ανοίξει δουλειά η οποία δεν πήγε καλά. Έχει και αναπνευστικό πρόβλημα, παίρνει καθημερινά οξυγόνο από μεγάλη φιάλη. Η μητέρα έχει πάθει σοβαρά ψυχολογικά με τόσα προβλήματα και της έχουν πέσει όλα τα δόντια από τα φάρμακα που της δίνουν, το παιδί με πρόβλημα στο θυρεοειδή κλπ, κλπ, κλπ.

Σας πληροφορώ ότι δεν παίρνουν τίποτα απολύτως από το ελληνικό κράτος, επειδή δεν θεωρείται ότι έχουν κάποια μορφή αναπηρίας!!!!

Την περίοδο που ήμουν στο χωριό, οι κάτοικοι έκαναν έναν έρανο γι αυτή την οικογένεια, με πρωτοβουλία της Ενορίας επειδή δεν είχαν στο σπίτι ούτε ένα πακέτο μακαρόνια κι επειδή τους έκοψαν και το ρεύμα. Σημειωτέον ότι ο πατέρας έκανε μια, ευτυχώς αποτυχημένη, απόπειρα αυτοκτονίας αφήνοντας σημείωμα με το οποίο ζητούσε να του αφαιρεθούν όλα του τα όργανα για να συντηρηθεί η οικογένειά του για κάποιο διάστημα και μετά «τους αφήνω στη Θεία Πρόνοια» όπως έγραφε στο σημείωμα ο απελπισμένος πατέρας.

Όλοι συνεισέφεραν, ο καθένας όσο είχε δύναμη. Η μόνη από τη γειτονιά που δεν έδωσε ούτε μισό ευρώ, ήταν η Βουλγάρα. Όταν πήγε ο ιερέας με τα παιδιά στο σπίτι της, απάντησε:

- Εγώ δεν είμαι Ελληνίδα!!!!!



Είναι δυνατόν, Συνέλληνες, να έχουμε καταντήσει έτσι; Να ανεχόμαστε να ταΐζουν, να νοσηλεύουν δωρεάν , να δίνουν πλουσιοπάροχα συντάξεις στον κάθε τυχοδιώκτη ξένο που «επέλεξε τη χώρα μας» όπως λέει και ο ΓΑΠ, την ώρα που πεθαίνουν αβοήθητοι και πεινασμένοι συμπατριώτες μας που δούλεψαν και πρόσφεραν σε αυτό τον τόπο αυτοί και οι πρόγονοί τους, στα ασφαλιστικά ταμεία, παντού κι όταν χρειαστούν βοήθεια το άπονο κράτος τους πετάει στο δρόμο , ενώ τα λεφτά τα σκορπάει στους λαθρομετανάστες ή στον οποιονδήποτε ξένο που δεν έχει δώσει τίποτα γι αυτόν τον πλούσιο σε λαμπρό πολιτισμό αλλά αφημένο στη μοίρα του, τόπο;

Είναι δυνατόν να ανεχόμαστε να δυστυχούν συμπατριώτες μας μέσα στην ίδια τους την πατρίδα επειδή κάποιοι αποφάσισαν ότι δικαιούνται καλύτερης μεταχείρισης οι αχάριστοι έποικοι εισβολείς;

Ως πότε θα ανεχόμαστε αυτή την κατάσταση;

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ.