Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Η συμπλοκή αλλοδαπών αποκάλυψε το UZI



Στην Κίσαμο Χανίων, από αστυνομικούς του Α.Τ Κισάμου και Τ.Α.Ε Χανίων, εντοπίστηκε ένας αλλοδαπός, πολίτης Γεωργίας, ηλικίας 29 ετών, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας – παράβαση του Ν. περί όπλων και ναρκωτικών και δύο αλλοδαποί ηλικίας 26 και 32 ετών, υπήκοοι Αλγερίας, κατηγορούμενοι για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ειδικότερα, χθες την 19:00 ώρα, ο υπήκοος Γεωργίας επισκέφτηκε τους υπηκόους Αλγερίας στην οικία τους και ένεκα προσωπικών διαφορών με τη χρήση πυροβόλου όπλου, πυροβόλησε εναντίον τους τουλάχιστον δύο φορές, με αποτέλεσμα να τους τραυματίσει ελαφρά στα πόδια.

Οι παθόντες, ακινητοποίησαν τον δράστη και με τα χέρια τους και τραυμάτισαν αυτόν ελαφρά στο κεφάλι. Αστυνομικοί του Τ.Α.Ε Χανίων και Α.Τ Κισάμου προσέτρεξαν στο σημείο και συνέλαβαν τους παραπάνω, βρέθηκε δε και κατασχέθηκε ένα υποπολυβόλο όπλο τύπου UZI , μετά γεμιστήρος, η οποία περιείχε 25 φυσίγγια διαμετρήματος 9 mm .

Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων όπου και νοσηλεύονται φρουρούμενοι. Σε έρευνες δε, που ακολούθησαν παρουσία εισαγγελικού λειτουργού στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Στην οικία του Γεωργιανού, ένα πιστόλι μάρκας MARTIAN διαμετρήματος 7,65 cal , Ισπανικής προέλευσης και ένα δενδρύλλιο κάνναβης ύψους 30 εκατοστών καλλιεργούμενο σε γλάστρα.
  • Στην οικία των Αλγερινών δύο κάλυκες φυσιγγίων διαμετρήματος 9 mm και ένα θραύσμα από βολίδα.

Από τη προανάκριση, που ενεργεί το Α.Τ Κισάμου, προέκυψε ότι οι Αλγερινοί στερούνται ταξιδιωτικών εγγράφων και ο Γεωργιανός έχει απασχολήσει τις Αστυνομικές Αρχές, προ τετραετίας για παράβαση του Ν. Περί Όπλων.