Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Αναζητούνται τα θύματα της Ρουμανικής σπείρας παγίδευσης ΑΤΜ τραπεζών


Τα θύματα του 29χρονου Ρουμάνου που παγίδευε ΑΤΜ τραπεζών και είχε υποκλέψει δεκάδες κωδικούς πιστωτικών καρτών από ανυποψίαστους πολίτες στο κέντρο της Αθήνας, προσπαθούν να εντοπίσουν οι αρχές.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 29χρονος είχε ήδη παγιδεύσει με μικροκάμερες πέντε ΑΤΜ σε πολυσύχναστα σημεία της Αθήνας, ενώ σκόπευε να παγιδεύσει άλλα εκατό. Ο δράστης παγίδευε τα ΑΤΜ τοποθετώντας μία μικροκάμερα σε μέγεθος καρφίτσας πάνω απ’ το πληκτρολόγιο και με μικροσυσκευή ασύρματης δικτύωσης λάμβανε από απόσταση τόσο το pin, όσο και τα μαγνητικά στοιχεία της κάρτας των θυμάτων του.

Με τα ψηφιακά στοιχεία που αποσπούσε, δημιουργούσε κάρτες «κλώνους» και με το αντίστοιχο pin του κάθε ιδιοκτήτη που είχε καταγράψει στο βίντεο, έκανε αναλήψεις χιλιάδων ευρώ από τους λογαριασμούς.

Ο Ρουμάνος συνελήφθη λίγο πριν παγιδεύσει ΑΤΜ στην είσοδο πολυκαταστήματος της λεωφόρου Βουλιαγμένης.

Στην κατοχή του οι αστυνομικοί βρήκαν 40 κάρτες «κλώνους», ενώ στο παρά-πέντε γλύτωσαν τις καταθέσεις τους 29 ανύποπτοι κάτοχοι.

Ο δεξιοτέχνης απατεώνας είναι δραπέτης των φυλακών Αλικαρνασσού από τον περασμένο Απρίλιο, που είχε βγει με ολιγοήμερη άδεια!!