Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Κινέζοι απήγαγαν ομοεθνή τους στη Γαστούνη!


Aίσθηση προκαλεί υπόθεση απαγωγής κινέζου εμπόρου στη Γαστούνη από σπείρα ομοεθνών του με σκοπό να του αποσπάσουν εκβιαστικά όσα περισσότερα χρήματα μπορούσαν.

Το θέμα αποτελεί πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Πρώτη» και σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, η σπείρα που ήταν τριμελής, παρακολουθούσε τον 37χρονο κινέζο έμπορο έξω από το σπίτι του στη Γαστούνη και τον απήγαγε όταν αυτός ετοιμαζόταν βράδυ να μπει στο αυτοκίνητό του για επαγγελματικό ταξίδι στη Θεσσαλονίκη.

Αφού τον φίμωσαν και του έδεσαν τα μάτια, τον οδήγησαν σε ερημική τοποθεσία όπου με βία του απέσπασαν ποσό 10.000 ευρώ που είχε πάνω του, μια βέρα και μια αλυσίδα.

Πιστεύοντας ότι ο έμπορος είχε περισσότερα χρήματα στην τράπεζα εξακολουθούσαν να τον χτυπούν με σκοπό να τον αναγκάσουν να κάνει ανάληψη από ΑΤΜ. Για τέσσερις ημέρες τον περιέφεραν με το αυτοκίνητο χωρίς τροφή και νερό, χτυπώντας τον αλύπητα, αναγκάζοντάς τον να τους δώσει μια κάρτα ανάληψης και τον κωδικό της, για να διαπιστώσουν τελικά ότι ο λογαριασμός δεν είχε χρήματα. Η περιπλάνηση στο άγνωστο συνεχίστηκε για τρεις ακόμη μέρες οπότε και τον εγκατέλειψαν ράκος από τους βασανισμούς στην περιοχή των Φιλιατρών, όπου τον βρήκαν αστυνομικοί σε άθλια κατάσταση.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αστυνομικών αρχών Μεσσηνίας και Ηλείας που ερευνούν την υπόθεση, η σπείρα ενδέχεται να αποτελείται από άλλους κινέζους μικροπωλητές που κινούνται ακόμη και στο νομό μας. Ο 37χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Φιλιατρών και από εκεί στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας για την απαραίτητη ιατρική φροντίδα.