Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Κρούσμα ψώρας σε αλλοδαπούς κρατούμενους στη Κοζάνη! Αφέθηκαν ελεύθεροι!

Ρεπορτάζ της εφημεριδας ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ αποκάλυψε κρούσμα ψώρας που εκδηλώθηκε στο Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Σερβίων Κοζάνης, σε κελί όπου βρίσκονταν πέντε Αφγανοί και μία Κινέζα κρατούμενοι.


Μετά από την εκδήλωση των συμπτωμάτων, οι κρατούμενοι λαθρομετανάστες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Κοζάνης, όπου και διαγνώστηκε η ασθένεια. Το χειρότερο είναι ότι οι λαθρομετανάστες κρατούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι, με άμεσο κίνδυνο της μετάδοσης της ασθένειας στους κατοίκους της περιοχής!


Οι αστυνομικοί από την πλευρά τους, διαμαρτύρονται για “τους κινδύνους που εγκυμονούν οι μεταγωγές αλλοδαπών κρατουμένων ασιατικής καταγωγής στα κρατητήρια των υπηρεσιών της αστυνομικής διεύθυνσης Κοζάνης, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν πληρούν τους όρους υγιεινής και ασφάλειας”.


Το θέμα βέβαια είναι ότι οι λαθρομετανάστες έτσι κι αλλιώς, μετά από την σύντομη κράτησή τους αφήνονται ελεύθεροι αντί να απελαθούν, με αποτέλεσμα να συνεχίζουν την εγκληματική δραστηριότητά τους και στην συγκεκριμένη περίπτωση, να αποτελούν πηγή υγειονομικού κινδύνου.


Τη στιγμή που ο Έλληνας βιώνει τεράστια οικονομική και κοινωνική κρίση και φοβάται να βγει από το σπίτι του, λόγω της εγκληματικότητας, το κράτος ξοδεύει εκατομμύρια ευρώ σε ΜΚΟ “σφραγίδες” και σε τηλεοπτικά προγράμματα για την ένταξη των λαθρομεταναστών, αντί να προστατέψει τους Έλληνες.


Σα να μην έφταναν όλα αυτά, μαζί με την πλημμυριδα των λαθρομεταναστών, επανεμφανίστηκαν ασθένειες (ψώρα, χολέρα, φυματίωση) οι οποίες είχαν να εμφανιστούν δεκαετίες στον ελλαδικό χώρο. Επιτέλους, τί άλλο χρειάζεται για να ξυπνήσει ο Έλληνας;