Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Ηράκλειο: Σπείρα Αλβανών έκρυβε σε βαρέλια 15 κιλά χασίς


Τα ανακάλυψαν οι αστυνομικοί σε διαμέρισμα κοντά στο Παγκρήτιο στάδιο


Πέντε Αλβανοί έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας κατηγορούμενοι για εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών.
Τρεις άνδρες και δυο γυναίκες συμμετείχαν σε διεθνή διακίνηση ναρκωτικών. "Εγκέφαλος" της σπείρας ήταν ένας 38χρονος Αλβανός.

Δυο άνδρες 30 ετών και δυο γυναίκες 37 και 20 ετών αντίστοιχα ήταν οι στενοί του συνεργάτες. Η πεντάδα των εμπόρων έφερε 15 κιλά χασίς από την Αλβανία , τα έβαλε σε βαρέλια τα οποία και έκρυβε σε διαμέρισμα πολυκατοικίας κοντά στο ποδοσφαιρικό γήπεδο του Ηρακλείου.
Ο Αλβανός χρησιμοποιούσε μια πλαστή ρουμάνικη ταυτότητα για να νοικιάζει σπίτια για να κρυβουν τις ναρκωτικές ουσίες. Στη συνέχεια αποφάσιζε να τα προμηθεύσουν σε μικροδιακινητές.
Μάλιστα οι συνεργοί του 38χρονου “αρχηγού” φυλούσαν τσίλιες σε μπαλκόνια κοντά στο σημείο όπου έκρυβαν τις ποσότητες που ήταν έτοιμες προς διάθεση, ενημέρωνοντάς τον μέσω κινητών τηλεφώνων.
Την παράδοση των ναρκωτικών έκαναν οι συνεργοί του “εγκέφαλου”. Έπαιρναν πρώτα τα χρήματα και μετά υποδείκνυαν στους παραλήπτες το σημείο όπου έπαιρναν τις ποσότητες που είχαν πληρώσει.
Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν διακριτικά τις κινήσεις τους και τους έπιασαν «στα πράσα». Σε ένα από τα διαμερίσματα βρέθηκαν μέσα στα βαρέλια ακατέργαστο χασίς βάρους 14 κιλών και 460 γραμμαρίων και μέσα σε μια… ταμειακή μηχανή 20 γραμμάρια κοκαΐνης και 50 γραμμάρια ηρωίνης!
Κατέσχεσαν ένα πιστόλι τύπου «Τοκάρεφ» με οκτώ σφαίρες, 6.000 ευρώ που προέρχονταν από την διακίνηση ναρκωτικών, 17 κινητά τηλέφωνα με τα οποία επικοινωνούσαν με τους αγοραστές και, κυρίως, χειρόγραφες σημειώσεις από τις οποίες προκύπτουν αγοραπωλησίες ναρκωτικών ύψους 50.000 ευρώ και εμβάσματα ύψους 40.000 ευρώ προς τράπεζες της Αλβανίας!