Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Υπουργείο Δικαιοσύνης Διέταξε έρευνα για τις πολλαπλές απόπειρες απόδρασης αλλοδαπών.

Πειθαρχική έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες αποπειράθηκαν να αποδράσουν ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ κρατούμενοι από τα σωφρονιστικά καταστήματα Κορυδαλλού και Μαλανδρίνου διέταξε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, τις τελευταίες ημέρες επιχειρήθηκαν αποδράσεις ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ κρατουμένων από διάφορα καταστήματα κράτησης, πέρα από τη γνωστή υπόθεση της απόδρασης του Μεξικανού κρατουμένου, ο οποίος και συνελήφθη.

Συγκεκριμένα, στις 14 Αυγούστου αλλοδαπός κρατούμενος στη Λάρισα αναρριχήθηκε στην ταράτσα του σωφρονιστικού καταστήματος επιχειρώντας να αποδράσει. Ο κρατούμενος για ναρκωτικά, απαγωγή και ληστεία, έγινε αμέσως αντιληπτός από τους άνδρες της εξωτερικής φρουράς και συνελήφθη.

Το ίδιο συνέβη και στις 17 Αυγούστου στο κατάστημα κράτησης του Κορυδαλλού, όταν δύο αλλοδαποί κρατούμενοι για ναρκωτικά και κλοπές, εντοπίστηκαν στη νεκρή ζώνη.

Το πρωί της Τετάρτης αποπειράθηκε να αποδράσει από το σωφρονιστικό κατάστημα του Μαλανδρίνου αλλοδαπός κρατούμενος για ληστείες, ο οποίος αφού αναρριχήθηκε σε ταράτσα κατάφερε να φτάσει μέχρι το θυρωρείο, όπου και συνελήφθη από τους φύλακες.

«Η επανάληψη των περιστατικών αυτών δεν μπορεί να είναι τυχαία. Φαίνεται πως κάποιοι δοκιμάζουν τις αντοχές του σωφρονιστικού συστήματος, πιθανόν ενόψει σχεδιαζόμενων από ορισμένους κύκλους αναταραχών στα καταστήματα κράτησης της χώρας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να υπονομεύσει τις μεταρρυθμίσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης που στόχο έχουν την αναμόρφωση του σωφρονιστικού συστήματος» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.