Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Εξάρθρωση κυκλώματος λαθρομεταναστών που διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις



Κύκλωμα που διέπραττε ληστείες σε βάρος κυρίως πεζών γυναικών, αλλά και διαρρήξεις οχημάτων εξάρθρωσαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα και της Ο.Π.Κ.Ε. Κολωνού.


Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ. το απόγευμα της Δευτέρας συνελήφθησαν στο κέντρο της Αθήνας οκτώ αλλοδαποί, υπήκοοι Αλγερίας, οι οποίοι κατηγορούνται μεταξύ άλλων για κλοπές, ληστείες και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και για παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών και αλλοδαπών.


Σε συνέργεια με άλλους επτά ομογενείς που αναζητούνται, οι δράστες, αφού διέπρατταν κλοπές, διέθεταν τα κλοπιμαία προς πώληση στη περιοχή της Πλατείας Ομονοίας και της Πλατείας Μοναστηρακίου ενώ απέκρυπταν μέρος τους σε διαμέρισμα στην οδό Μαιζώνος.

Σε έρευνα μάλιστα που πραγματοποιήθηκε στο διαμέρισμα βρέθηκαν πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών, υπολογιστών, κινητών τηλεφώνων, φωτογραφικών μηχανών και άλλων αντικειμένων.

Από την έρευνα των αρχών διαπιστώθηκε ότι από τις αρχές του έτους 2010 το κύκλωμα διέπραξε συνολικά 102 διαρρήξεις οχημάτων και 41 ληστείες σε βάρος πεζών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ προανάκριση διενεργήθηκε από το Τ.Α. Α. Παντελεήμονα.