Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Η ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΛΕΥΚΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ- ΓΕΡΗ ΜΠΑΖΑ 300.000 ΕΥΡΩ ΜΕ ΠΑΡΤΙΔΑ ΚΟΚΑΣ


Ενάμισι κιλό κοκαΐνη επιχείρησε να περάσει στην Ελλάδα 22χρονη καλλονή, η οποία συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Η κοπέλα, που ερχόταν από τη Βραζιλία και είχε κρύψει τα ναρκωτικά μέσα σε διπλό πάτο βαλίτσας, φέρεται να είναι «βαποράκι» της νιγηριανής μαφίας που διακινεί στη χώρα μας μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, ενώ φαίνεται να κυριαρχεί στη διακίνηση κοκαΐνης στην Αθήνα.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα η «Espresso» με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ αποκάλυψε τη δραστηριότητα, τις δομές αλλά και τις επαφές που έχει η αφρικανική μαφία που δρα στη χώρα μας με τη Λατινική Αμερική. Στη Βραζιλία και συγκεκριμένα στο Σάο Πάολο, όπου ανθεί το εμπόριο κοκαΐνης, δραστηριοποιείται κυρίως η πολυπληθής νιγηριανή παροικία.

Μέλη της φέρονται να είχαν στρατολογήσει στην Αθήνα την 22χρονη από την Πολωνία τάζοντάς της μεγάλο χρηματικό ποσό αλλά και δωρεάν διακοπές στη Βραζιλία, με την υποχρέωση να μεταφέρει σε βαλίτσα με διπλό πάτο ενάμισι κιλό καθαρής κοκαΐνης. Το πανέμορφο «βαποράκι» ακολουθώντας τις διαταγές των Νιγηριανών ήρθε σε επαφή με συγκεκριμένα πρόσωπα από τη νιγηριανή παροικία του Σάο Πάολο, τα οποία της έδωσαν έτοιμη τη βαλίτσα με την κρύπτη και το ενάμιση κιλό κόκα.

Ολα πήγαιναν σύμφωνα με το σχέδιο των Αφρικανών μαφιόζων, οι οποίοι όμως δεν είχαν υπολογίσει τον ξενοδόχο, δηλαδή το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, το οποίο είχε πληροφορίες για μεταφορά ναρκωτικών. Ετσι, μόλις η νεαρή Πολωνέζα έφτασε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», συνελήφθη από αστυνομικούς της Δίωξης, οι οποίοι κατέσχεσαν και την κόκα που μετέφερε.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, η καθαρή κοκαΐνη θα νοθευόταν, με αποτέλεσμα η ποσότητα εμπορεύσιμης κόκας να φτάσει τα δυόμισι, ίσως και τρία κιλά, τα οποία θα πωλούνταν στις πιάτσες των τοξικομανών έναντι 90 ευρώ το γραμμάριο. Δηλαδή οι μαφιόζοι θα έβαζαν στην τσέπη τους από το εμπόριο του λευκού θανάτου περίπου 300.000 ευρώ και μάλιστα αφορολόγητα.

Ηδη η αφρικανική μαφία αποτελεί σοβαρό πρόβλημα και μάλιστα τόσο στην Ιντερπόλ όσο και στη Γιουροπόλ έχουν συγκροτηθεί ειδικές ομάδες ερευνών για την εξάρθρωσή της.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ