Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Εξάρθρωση κυκλώματος Βουλγάρων, εμπορίας γυναικών και ναρκωτικών

Έξι άνδρες και δύο γυναίκες βουλγαρικής καταγωγής συνελήφθησαν μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενοι για εμπόριο λευκής σαρκός και ναρκωτικών.

Το «ραντεβού» με τους αστυνομικούς έγινε λίγο μετά τις 22:30. Οι δράστες έφτασαν στο λιμάνι με δύο αυτοκίνητα -μία BMW και ένα Honda- που έφεραν ξένες πινακίδες κυκλοφορίας. Μόλις οι «πελάτες» παρέδωσαν τα χρήματα στα μέλη της σπείρας, ακολούθησαν οι συλλήψεις.

Οι δράστες είχαν κρύψει στη ζάντα ενός από τα δύο οχήματα 14 σακουλάκια που περιείχαν συνολικά 43,3 γραμμάρια ινδικής κάνναβης. Στον χώρο των αποσκευών του αυτοκινήτου, κάτω από την ταπετσαρία, εντοπίστηκαν δύο χειροβομβίδες τύπου ARGES 73, αλλά και ένα ζευγάρι βουλγαρικών πινακίδων κυκλοφορίας.

Σε έρευνα που ακολούθησε με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, στο διαμέρισμα μίας εκ των δύο αλλοδαπών γυναικών, στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πιστόλια κρότου και ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης βάρους 27,5 γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες είναι έξι άνδρες, ηλικίας 21, 23, 24, 28, 32 και 46 ετών, και δύο γυναίκες, 21 ετών, όλοι βουλγαρικής καταγωγής.

Εναντίον τους σχηματίστηκε σχετική δικογραφία και αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.