Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Εξιχνίαση δολοφονίας 29χρονου υπηκόου Αλβανίας. Αλβανοι οι δολοφόνοι.



ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

Την εξιχνίαση ανθρωποκτονίας που διεπράχθη το βράδυ της περασμένης Παρασκευής σε αγροτική περιοχή της Αιανής Κοζάνης, σε βάρος 29χρονου Αλβανού, ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Δράστες φέρονται να
είναι δύο αδέλφια, αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι εργάζονταν περιστασιακά σε κτηνοτροφικές εργασίες σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, αφορμή για την εν ψυχρώ εκτέλεση στάθηκαν προσωπικές διαφορές που είχαν τα δύο αδέλφια, ηλικίας 20 και 22 ετών, με το θύμα, που αφορούσαν θέματα απασχόλησης ομοεθνών τους σε κτηνοτροφικές δουλειές.

Τις βραδινές ώρες της περασμένης Παρασκευής, οι φερόμενοι ως δράστες συνεπλάκησαν με τον 29χρονο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας μπαλτάς και δύο ξύλινα ρόπαλα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, σε βάρος του 22χρονου εκκρεμεί δικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, με την οποία είχε καταδικασθεί σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών, γιατί το 2008 είχε τραυματίσει, στο χωριό Βέλος της Καστοριάς, συμπατριώτη του με τσεκούρι.

Οι κατηγορούμενοι διαφεύγουν της σύλληψής τους, εκτιμάται πως διέφυγαν στην πατρίδα τους.

Ήδη η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης, προκειμένου να εκδοθούν τα σχετικά εντάλματα σύλληψης.