Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Η Αλβανίδα τραγουδίστρια που συνελήφθη για εμπόριο ηρωίνης στην θεσσαλονίκη





H ντίβα του μοντέρνου Αλβανικού τραγουδιού Λιλιάνα Κονταξί, καταζητούμενη απο την Ιντερπόλ για εμπόριο ηρωίνης, συνελήφθη στα Δυτικά προάστια της Θεσσαλονίκης και αναμένεται να εκδοθεί στην Ιταλία καθώς το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης προέκυψε για αδικήματα που η 58χρονη διέπραξε στη χώρα όπου έχει γίνει συνώνυμο της μαφίας.

Το "crimes on air" παρουσιάζει φωτογραφίες απο την αποκαλούμενη και "Μαρινέλα" της Αλβανίας που τώρα απολάμβανε τα οφέλη απο τη χρυσή εποχή της δεκαετίας του 1990 που έζησε στη χώρα των αετών.

Στη Δυτική Θεσσαλονίκη η Λιλιάνα έχει δυο ιδιόκτητα σπίτια αλλά στην καθημερινότητα της ήταν πολύ διακριτική, καθώς γνώριζε πως σε ευρωπαικό έδαφος αποτελεί τον νούμερο ένα στόχο. Οι Ιταλοί καραμπινιέροι στην Αλβανίδατραγουδίστρια είχαν προσδώσει το υποκοριστικό όνομα "Μάμι" παρασυρόμενοι προφανώς απο την κωδική ονομασία που είχε η ίδια στον υπόκοσμο της Ιταλικής μαφίας.

Η γυναίκα εξέτιε ποινή κάθειρξης τριών ετών στην Ιταλία για κατοχή 2 κιλών ηρωίνης, αλλά αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Συνέχισε όμως τη δράση της αφού μυήθηκε στα μυστικά του κοτραμπάντου ναρκωτικών. Σύμφωνα με τους Ιταλούς είχε αναβαθμιστεί αφού η φυλάκιση της ως γυναίκα, της προσέδωσε μεγαλύτερη αίγλη στην ιεραρχία της οργάνωσης. Πλέον δεν έκανε το "βαποράκι" και έδινε εντολές για τη διακίνηση της ηρωίνης απο το τηλέφωνο. Αυτό ήταν και το λάθος της.

Η Ιταλική αστυνομία εντόπισε το στίγμα του κινητού της τηλεφώνου κάπου στη Θεσσαλονίκη. Επι τρείς μήνες η Ασφάλεια της συμπρωτεύουσας αναζητούσε την διάσημη τραγουδίστρια. Παραμονές του Πάσχα βρήκε τα ίχνη της και την συνέλαβε. Η διαδικασία έκδοσης της -σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Δικαιοσύνης- θα είναι τυπική αφού αφορά ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Το αργότερο μέσα σ' ένα μήνα θα συνέλθει το τριμελές συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης και σε δημόσια συνεδρίαση, παρουσία και της 58χρονης ντίβας, θα αποφασίσει για την τύχη της.