Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Εξαρθρώθηκε επταμελής σπείρα Αλβανών που λήστευε τράπεζες



Τέσσερις Αλβανοί ηλικίας από 22 ως 31 χρόνων και άλλα τρία άτομα που δεν έχουν συλληφθεί κα η ταυτότητα τους παραμένει ανεξακρίβωτη, ήταν τα μέλη σπείρας η οποία μέσα σε οκτώ μήνες είχε διαπράξει πέντε ένοπλες ληστείες στο Ναύπλιο και το Λυγουριό
και μία στο Αιγάλεω, καθώς και μία αποτυχημένη απόπειρα στο Άργος!

Η δράση της σπείρας ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2009 και από τότε λήστεψαν από δύο φορές την Αγροτική τράπεζα και τα ΕΛ.ΤΑ. στο Λυγουριό Αργολίδας, σε δύο διπλές ληστείες που έγιναν στις 15 Απριλίου και 11 Δεκεμβρίου 2009! Οι ίδιοι δράστες χτύπησαν ακόμη το σούπερ μάρκετ «Βερόπουλος» στο Αιγάλεω (17 Οκτωβρίου 2009), τη EUROBANK Ναυπλίου (2 Δεκεμβρίου 2009) και αποπειράθηκαν να ληστέψουν το υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στο Άργος (1 Δεκεμβρίου 2009).

Δύο από τα μέλη της σπείρας, που είχαν συλληφθεί στις 14 Δεκεμβρίου 2009 στη Χαλκίδα και κρατούνται στις φυλακές Κορυδαλλού, κράτησαν πεισματικά κλειστό το στόμα τους όταν εξιχνιάστηκαν οι ληστείες και δεν αποκάλυψαν την ταυτότητα των συνεργών τους. Όμως, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν τα στοιχεία δύο εξ αυτών και τους αναζητούν, ενώ προσπαθούν να εντοπίσουν και τους υπόλοιπους.