Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Boύλγαροι οι δολοφόνοι

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τον φόνο

Ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας κατηγορούνται μια 62χρονη από τη Βουλγαρία, η οποία είχε ελληνοποιηθεί, η 30χρονη κόρη της και ο 28χρονος γιος της. Φυσικοί αυτουργοί θεωρούνται ένας 30χρονος και μία 19χρονη από τη Βουλγαρία.


Εξιχνιάσθηκε η δολοφονία του 66χρονου επιχειρηματία Βασίλειου Μωραίτη, στις 15 Δεκεμβρίου 2009 στο διαμέρισμά του στην οδό Ιππώνακτος 34 στον Νέο Κόσμο.


O 66xρονος είχε βρεθεί δεμένος και ο θάνατός του προήλθε από ασφυξία. Επρόκειτο να ταξιδεύσει στην Αμερική όπου βρισκόταν η σύζυγός και τα παιδιά του.


Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η 62χρονη που ομολόγησε με λεπτομέρειες τις πράξεις της, παρακίνησε τα παιδιά της και το ζευγάρι από τη Βουλγαρία, να έρθουν με νοικιασμένο όχημα από τη Βουλγαρία, την ημέρα της δολοφονίας προκειμένου να ληστέψουν τον άτυχο άνδρα και αρπάξουν προϊόντα και μηχανήματα από την αποθήκη του για τα οποία υπήρχε διαφωνία ανάμεσα στην ίδια και τον γιο της με το θύμα.


Το χρονικό


Το βράδυ της 15ης Δεκεμβρίου η 62χρονη υπέδειξε στους υπόλοιπους την αποθήκη του θύματος και στη συνέχεια έφυγε για να μην τη δει το θύμα. Η 19χρονη από τη Βουλγαρία έπεισε το θύμα να ανοίξει την πόρτα του διαμερίσματος και τότε ο 30χρονος συμπατριώτης της που ήταν κρυμμένος στις σκάλες τον χτύπησε με γροθιές στο πρόσωπο.


Η 19χρονη τον έδεσε με αυτοκόλλητες ταινίες στα χέρια, τα πόδια και το κεφάλι του με αποτέλεσμα τον θάνατό του. Οι δράστες άρπαξαν από το σπίτι, χρήματα, κινητά, φορητούς υπολογιστές, επιταγές, πιστωτικές κάρτες και τα κλειδιά της αποθήκης.


Στη συνέχεια μαζί με τα παιδιά της 62χρονης που περίμεναν απ’ έξω από την πολυκατοικία μπήκαν στην αποθήκη και πήραν τα προϊόντα και τα μηχανήματα, τα οποία τα μετέφεραν στην Βουλγαρία.


Αμέσως μετά την αφαίρεση των πιστωτικών καρτών από το σπίτι του θύματος οι δύο δράστιδες (η 30χρονη και η 19χρονη) τις χρησιμοποίησαν για την ανάληψη χρημάτων από αυτόματα μηχανήματα συναλλαγών τραπεζών καθώς και για την αγορά ρούχων και καλλυντικών, μετά την δολοφονία.


Η 62χρονη συνελήφθη στην προσπάθειά της να εξαργυρώσει σε τράπεζα στο Ελληνικό μία από τις επιταγές που είχαν αρπάξει από το σπίτι του θύματος ενώ σε έρευνα στο σπίτι της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστωτικές κάρτες του θύματος και ρούχα που αγοράστηκαν με αυτές. Οι έρευνες συνεχίζονται για την σύλληψη και των άλλων δραστών που βρίσκονται στη Βουλγαρία.