Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Διπλό έγκλημα στη Βοιωτία με θύματα 80χρονη Ελληνίδα και 52χρονη Γεωργιανή. Βασικός ύποπτος είναι ένα άνδρας πακιστανικής καταγωγής..



Η ληστεία είναι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας το κίνητρο της στυγερής διπλής δολοφονίας με θύματα 80χρονη Ελληνίδα και την 52χρονη αλλοδαπή Γεωργιανή οικιακή βοηθό της, που αποκαλύφθηκε χθες το απόγευμα, στο χωριό Πλατανάκι της Βοιωτίας.

Η 80χρονη η οποία είχε και προβλήματα υγείας βρέθηκε στραγγαλισμένη με σχοινί, το οποίο ήταν κοντά της στο κρεβάτι της, ενώ η αλλοδαπή οικιακή βοηθός βρέθηκε κατακρεουργημένη, με πολλά τραύματα στο πρόσωπο και στο σώμα της πιθανότατα από μαχαίρι, στο υπόγειο του σπιτιού.

Το διπλό έγκλημα αποκαλύφθηκε όταν ο γιος της ηλικιωμένης γυναίκας που μένει στη Θήβα, ειδοποίησε ένα γείτονα να κοιτάξει στο σπίτι της μητέρας του, επειδή της τηλεφωνούσε και δεν απαντούσε κανείς.

Ο γείτονας χτύπησε την πόρτα αλλά δεν απάντησε κανείς και γι'αυτό έψαξε πρώτα στο υπόγειο όπου βρήκε δολοφονημένη την 52χρονη οικιακή βοηθό και στη συνέχεια, ειδοποίησε την αστυνομία.

Η εκδοχή της ληστείας εξετάζεται ως πιθανότερη, επειδή σύμφωνα με μαρτυρίες των οικείων της 80χρονης από το σπίτι λείπουν περίπου 2.000 ευρώ.

Βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της ηλικιωμένης και της οικιακής βοηθού της είναι ένα άνδρας πακιστανικής καταγωγής, ο οποίος διέμενε το τελευταίο διάστημα στην περιοχή, αλλά μέχρι και αυτή την ώρα δεν έχει εντοπιστεί.