Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Λαθρομετανάστες στο Αγαθονήσι. Αντί ευχαριστώ για το φαγητό και τα δώρα έκλεψαν την εκκλησία. Απογοητευμένοι οι κάτοικοι.



Της Σμαράγδας Μουλιάτη
Πηγή: Πατμιακά Χρονικά


Φωτό αριστερά: Οι λαθρομετανάστες με τον πρόεδρο και μέλη της ΥΕΤΟΥΣΑΣ πριν τη διάρρηξη της εκκλησίας.

Τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς, 45 λαθρομετανάστες, βγήκαν στο Αγαθονήσι και πέρασαν τις γιορτές στο ακριτικό νησί, μαζί με τους κατοίκους. Ο πολιτιστικός σύλλογος ΥΕΤΟΥΣΑ, ενώ διέθεσε τις εισπράξεις για τη σίτιση τους, εκείνοι αντί ευχαριστώ, έκλεψαν την εκκλησία της Μεταμόρφωσης που ανήκει στο Σύλλογο.

Κάθε χρόνο, Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου ΥΕΤΟΥΣΑ, γυρίζουν το χωριό και λένε τα κάλαντα. Τα χρήματα που
συγκεντρώνουν, πηγαίνουν για τις ανάγκες του συλλόγου και τις δράσεις του.


Όπως μας είπε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού και εξωραϊστικού συλλόγου ΥΕΤΟΥΣΑ κ. Κώστας Κόττορος,
Φέτος, επειδή στο νησί για αρκετές μέρες βρίσκονταν 45 λαθρομετανάστες μεταξύ αυτών και 3 μικρά κοριτσάκια, διέθεσαν τα χρήματα για να σιτιστούν οι συνάνθρωποι μας.
Μετά τη λειτουργία της Πρωτοχρονιάς, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου ΥΕΤΟΥΣΑ και οι υπηρετούντες εκεί αστυνομικοί και λιμενικοί, πρόσφεραν τρόφιμα και δώρα στους λαθρο-μετανάστες, χαρίζοντας τους λίγη πρωτοχρονιάτικη χαρά και ανθρωπιά.
Εκείνοι όμως, αντί ευχαριστώ, το βράδυ της Πρωτοχρονιάς ενώ το νησί διασκέδαζε στο ρεβεγιόν που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος, διέρρηξαν την εκκλησία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ιδιοκτησίας του Συλλόγου και αφού παραβίασαν και έσπασαν το παγκάρι, πήραν τα χρήματα της εκκλησίας.
Η απογοήτευση των μελών του συλλόγου, των οργάνων της τάξης και όλων των κατοίκων του Αγαθονησίου μετά από αυτό είναι πολύ μεγάλη.

Σχόλιο Blog: Σε αυτούς θέλουν να δωσουν την ιθαγένεια....Τι προθέσεις τους τις δείχνουν με την άφιξή τους... Εάλω η Ελλάς με τις ευλογίες των ΜΚΟ και των κάθε λογής γιωργάκηδων...

http://patmos-island.blogspot.com/2010/01/blog-post_6471.html